Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Maria Jarl fortsätter som ordförande i Lärarutbildningskonventet

  [2017-03-10] Maria Jarl, ordförande i Samordningsnämnden för lärarutbildning, har blivit omvald som ordförande för det nationella Lärarutbildningskonventet för en period av ytterligare två år.

 • Fyra frågor om projektet med övningsförskoleområden till Anneli Holmén Hilding

  [2017-01-23] Fyra frågor om projektet med övningsförskoleområden till Anneli Holmén Hilding

 • "Studenterna är ju våra blivande kollegor här i Angered"

  [2017-01-12] Lisa Lorentz är VFU- koordinator och tillika projektsamordnare inom sektor utbildning i Angered. Två roller som berikar och går in i varandra, till exempel i projektet försöksverksamhet med övningsförskoleområden. Hon är både 1-7 lärare och förskollärare, vilket ger henne en bred bas av erfarenheter att stå på. Lisa har även erfarenhet som LLU, lokal lärarutbildare (handledare för lärarstudenter), och har gått handledarutbildningen vid Göteborgs universitet.

 • "Förskollärare ett bra yrke att åldras i"

  [2017-01-09] Rosita Horney är på upploppet på Förskollärarprogrammet. Hon var redan utbildad specialistbarntandsköterska när hon började och hade på så vis mycket med sig in i utbildningen.

 • Maria Jarl har ordet december 2016

  [2016-12-19] Så här under årets mörkaste dagar kan vi blicka tillbaka på en hösttermin som nationellt har inneburit en del goda nyheter för lärarutbildningen.

 • Fem frågor till Anna Hedenus om Snabbspåret för nyanlända lärare och förskollärare

  [2016-12-08] Göteborgs universitet har på beställning av Arbetsförmedlingen, och tillsammans med fem andra lärosäten, utvecklat ett Snabbspår för lärare och förskollärare. Fokus ligger på hur den svenska skolan och förskolan styrs och organiseras, värdegrunden, lärarens arbete samt didaktik och lärande. Den lärarförberedande delen läses på universitetet och varvas med ett arbetsplatsförlagt lärande på skola eller förskola. Studier i SFI och yrkessvenska bedrivs parallellt.

 • "Ett skolexempel på utveckling av lärarutbildningen"

  [2016-11-30] Lärarutbildning under utveckling. Universitetskolans roll. Ämnets betydelse och tvärvetenskap i lärarutbildningen. Dessa tre teman avhandlades på konferensen kring pilotprojektet Brobyggaren den 24 november.

 • Lärarutbildningens samverkansråd tillsatt

  [2016-11-25] Som ett led i den nya organisationen av lärarutbildningen har det bildats ett samverkansråd. Lärarutbildningen samverkansråd har i uppdrag att vara ett rådgivande organ till Samordningsnämnden för lärarutbildning, SOL.

 • Snabbspår för nyanlända lärare och förskollärare

  [2016-11-18] Nu på måndag, den 21 november, startar Göteborgs universitet, i samverkan med Arbetsförmedlingen, en ny utbildning för nyanlända lärare och förskollärare. Kurserna ska delvis ges på arabiska, så att deltagarna i ett tidigt skede får en djupare förståelse för hur det är att arbeta i svensk skola och förskola.

 • Uppskattad Ämnets dag på institutionen för historiska studier

  [2016-11-02] "Uppfriskande att få komma tillbaka till universitetet och få nya tankar om sitt ämne. Och väldigt kul att träffa kollegor från andra skolor." Det var några historielärares omdömen efter Ämnets dag på Göteborgs universitet.

Fler nyheter

Kontaktinformation

Lärarutbildningsnämnden (LUN)

Box 135, 405 30 GÖTEBORG

Besöksadress:
Skolgatan 2/Södra Allégatan 8

Telefon:
031-786 0000 (vx)

Fax:
031-786 5515

Sidansvarig: Maria Löfstedt|Sidan uppdaterades: 2016-09-13
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?