• Snabbspår för nyanlända lärare och förskollärare

[2016-02-11] Göteborgs universitet kommer tillsammans med fem andra lärosäten att ge en ny utbildning för nyanlända lärare och förskollärare. Kursen ska till stora delar ges på arabiska, så att de i ett så tidigt skede som möjligt ska få kunskap om, och en djupare förståelse för hur det är att arbeta i svensk skola och förskola.

• Ansökan till forskarskolan CUL öppen

[2016-02-08] Idag öppnar 2016 års ansökan till Göteborgs universitets forskarskola CUL, Centrum för utbildningsvetenskap och lärarforskning. Forskarskolan vänder sig till dig som vill kompetensutveckla dig och samtidigt bidra till en skola som vilar på vetenskaplig grund.

• Vår nya broschyr är klar!

[2016-02-08] Gör som Diego på framsidesbilden - bli lärare!

• "Skolutveckling blir aldrig tråkigt"

[2016-02-01] Tre frågor till Anette Meyer, förstelärare på Vallhamraskolan Partille.

• Matematikundervisningens betydelsefulla sekund

[2016-01-26] Lärares pedagogiska takt och hållning är avgörande i en lärare-elevrelation som vilar på respekt och tillit. En ny avhandling vid Göteborgs universitet synliggör detaljrikt hur detta sker mellan lärare och elev, något som varit ett outforskat område inom klassrumsforskningen.

• Brobyggare på studiebesök i Stanford

[2016-01-26] En grupp från projektet Brobyggaren besöker just nu Stanford University på den amerikanska västkusten. Där genomgår de, tillsammans med deltagare från Karlstad universitet samt från ett chilenskt och ett brasilianskt lärosäte, ett fortbildningsprogram som kallas iStep.

• Nya studenter välkomnade

[2016-01-19] Lovisa Mählström och Alice Bagge har precis börjat sina förskollärarstudier. De och cirka 700 andra studenter hälsades välkomna med tal och musik under den stora introduktionshögtiden som Lärarutbildningsnämnden ordnar i början av varje termin.

• Lärarutbildningen på mässa i Angered

[2016-01-18] Studier på universitetet. Eller kanske sommarjobb, helgjobb, kvällsjobb och jobb efter gymnasiet. Alla dessa möjligheter fick eleverna på Angeredsgymnasiet möta på den allra första Utmaningsmässan. Lärarutbildningen var självklart där!

• Årets Youtube-artist i lärarutbildningens reklamfilm

[2016-01-07] Med 4,5 miljoner visningar blev Daniel och Emil Norbergs Melodifestivalsparodi 2015 års mest tittade klipp på Youtube i Sverige. Men bröderna gjorde 2015 även en reklamfilm för lärarutbildningen vid Göteborgs universitet. Vem är bäst ¿ skolan? släpptes i slutet av augusti och hade vid årsskiftet haft hela 350 000 visningar.

• Varför förskollärare Ludwig Wixström?

[2015-12-29] - Varför förskollärare? Jag vill göra skillnad genom att ge de barn jag jobbar med goda förutsättningar för en lyckad skolgång.