• Informationsträff inför Snabbspår för nyanlända lärare och förskollärare

[2016-06-30] Den 21 november startar Snabbspår för lärare och förskollärare vid Göteborgs universitet med 30 platser i form av en lärarförberedande kompletteringsutbildning på svenska och delvis arabiska. Inför denna start anordnar Arbetsförmedlingen i samarbete med Göteborgs universitet informationsträffar den 22 augusti och 7 september för kandidater med lämplig bakgrund.

• Tillsammans för en stark lärarprofession - seminarium Almedalen 5 juli

[2016-06-29] Många för fram samverkan kring forskning och utbildning som nyckeln till en stark lärarprofession och hög kvalitet i lärarutbildningen. Hur stärker vi möjligheterna till reell samverkan, och vad kan vi lära från andra professioner? Hur skapas nationellt likvärdiga förutsättningar?

• Ordföranden har ordet, juni 2016

[2016-06-02] Lärarutbildningen vid Göteborgs universitet arbetar i mycket nära samverkan med skolhuvudmännen för att på olika sätt stärka kvaliteten i våra utbildningar. Projektet Brobyggaren, som vi nu utvärderar med hjälp av en internationell panel med deltagare från bland annat Stanford University, och projektet med övningsförskoleområden i förskollärarprogrammet som nyligen har haft en välbesökt och uppskattad kvalitetskonferens.

• Bedömning i skolan - lättare sagt än gjort

[2016-05-16] Bedömning har potential att bidra till ökat lärande för elever och till utveckling av lärares undervisning. Men det förutsätter ett samarbete mellan elever och lärare. Det visar en avhandling vid Göteborgs universitet.

• Heldag för att inspirera svensklärare och lärarstudenter

[2016-05-13] Hur ska en lärare få eleverna att läsa böcker när skärmar och sociala medier konkurrerar om uppmärksamheten? Den frågan och många andra diskuteras när Svenskämnenas dag arrangerades på Göteborgs universitet för första gången.

• Finns det västsvenska lösningar på lärarbristen?

[2016-05-04] Bristen på lärare i den svenska skolan är akut. Det finns för få behöriga lärare och förskollärare både på kort och lång sikt. Hur vänder vi trenden? Finns det möjligen ett västsvenskt perspektiv på lösningarna? Dessa spörsmål var i fokus på ett välbesökt seminarium på Västsvenska Handelskammaren, ett samarrangemang där lärarutbildningen vid Göteborgs universitet var den andra parten.

• "Powerful Teacher Education: From Principles to Realization The Case of the Stanford Teacher Education Program"

[2016-05-04] "Powerful Teacher Education: From Principles to Realization The Case of the Stanford Teacher Education Program".

• Utvecklande samverkan mellan förskolor och förskollärarutbildningen vid Göteborgs universitet

[2016-04-19] Vid en kvalitetskonferens vid Göteborgs universitet onsdag 20 april summeras en så här långt framgångsrik satsning på höjd kvalitet på förskollärarutbildningens verksamhetsförlagda delar.

• "Västsvenska lösningar på lärarbristen" Seminarium: tisdag 3 maj - FULLSATT

[2016-04-14] Bristen på lärare i den svenska skolan är akut. Det finns för få behöriga lärare och förskollärare både på kort och lång sikt. Hur vänder vi trenden? Hur kan Göteborgsregionen ha en aktiv och pådrivande roll? Hur kan vi vara en innovativ region för skolutveckling där vi värdesätter kvalitativ lärarutbildning och skolverksamhet?

• Snappar svenska snabbt, trots kort eller ingen skolbakgrund

[2016-04-11] Bokstäver, ord, meningar. Att erövra det svenska språket när man är analfabet är en process med många steg. Eleverna på Centrum för språkintroduktion på Bräckegymnasiet är redan på god väg och idag är det dags för diktamen.