Till startsida
Webbkarta

Nyheter

 • Inte vilken höstdag i oktober som helst

  [2016-10-10] ¿En höstdag i oktober¿ framförs med stark känsla av Linda Skogholm band. Denna musik, högstämda tal, frasande klänningar och strikta kavajer kantar dagens examenshögtid för lärare som nyligen tagit sin examen vid Göteborgs universitet.

 • "Jobba och plugga samtidigt passar mig bra"

  [2016-09-30] Veronica Tudoran läser sista året på Yrkeslärarprogrammet vid Göteborgs universitet. Hon är röntgensköterska och jobbar redan som lärare på vård- och omsorgsprogrammet på MoA Lärcentrum i Göteborg.

 • Enheten för utredning och lärarutbildning inrättas 1/11

  [2016-09-26] Gemensamma förvaltningen, Området för verksamhetsstöd, får en ny enhet - Enheten för utredning och lärarutbildning. Den nya enhetens uppdrag är att ge generellt utredningsstöd inom utbildningsområdet och specifikt stöd inom lärarutbildningen.

 • Ny omgång av populär utbildning om nyanlända

  [2016-09-19] Institutionen för svenska språket har, tillsammans med RUC vid Göteborgs universitet, just startat ytterligare en utbildning kring nyanlända i skolan. Det är den fjärde kursstarten av denna mycket populära och uppskattade fortbildning för skolteam.

 • Omorganisation och ny ledning för CUL

  [2016-08-16] En ny organisation för lärarutbildningen innebär att Centrum för utbildningsvetenskap och lärarforskning, CUL, flyttas från LUN till Utbildningsvetenskapliga fakulteten. Den nya organisationen började gälla den 1 juli 2016 och ett implementeringsarbete har nu påbörjats. En ny vetenskaplig ledare, Susanne Garvis, har utsetts.

 • Informationsträff inför Snabbspår för nyanlända lärare och förskollärare

  [2016-06-30] Den 21 november startar Snabbspår för lärare och förskollärare vid Göteborgs universitet med 30 platser i form av en lärarförberedande kompletteringsutbildning på svenska och delvis arabiska. Inför denna start anordnar Arbetsförmedlingen i samarbete med Göteborgs universitet informationsträffar den 7 september för kandidater med lämplig bakgrund.

 • Tillsammans för en stark lärarprofession - seminarium Almedalen 5 juli

  [2016-06-29] Många för fram samverkan kring forskning och utbildning som nyckeln till en stark lärarprofession och hög kvalitet i lärarutbildningen. Hur stärker vi möjligheterna till reell samverkan, och vad kan vi lära från andra professioner? Hur skapas nationellt likvärdiga förutsättningar?

 • Ordföranden har ordet, juni 2016

  [2016-06-02] Lärarutbildningen vid Göteborgs universitet arbetar i mycket nära samverkan med skolhuvudmännen för att på olika sätt stärka kvaliteten i våra utbildningar. Projektet Brobyggaren, som vi nu utvärderar med hjälp av en internationell panel med deltagare från bland annat Stanford University, och projektet med övningsförskoleområden i förskollärarprogrammet som nyligen har haft en välbesökt och uppskattad kvalitetskonferens.

 • Bedömning i skolan - lättare sagt än gjort

  [2016-05-16] Bedömning har potential att bidra till ökat lärande för elever och till utveckling av lärares undervisning. Men det förutsätter ett samarbete mellan elever och lärare. Det visar en avhandling vid Göteborgs universitet.

 • Heldag för att inspirera svensklärare och lärarstudenter

  [2016-05-13] Hur ska en lärare få eleverna att läsa böcker när skärmar och sociala medier konkurrerar om uppmärksamheten? Den frågan och många andra diskuteras när Svenskämnenas dag arrangerades på Göteborgs universitet för första gången.

Fler nyheter

RSS

RSS-formatet används för att ta emot de senaste nyheterna från en webb utan att aktivt besöka sajten.   Rss-ikon

Kontaktinformation

Lärarutbildningsnämnden (LUN)

Box 135, 405 30 GÖTEBORG

Besöksadress:
Skolgatan 2/Södra Allégatan 8

Telefon:
031-786 0000 (vx)

Fax:
031-786 5515

Sidansvarig: Maria Löfstedt|Sidan uppdaterades: 2016-03-04
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?