Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Ny kull ämneslärarstudenter igång

  [2017-08-31] En av talarna på Ämneslärarprogrammets introduktion i den pampiga aulan var universitetets nya rektor Eva Wiberg, som själv arbetat som lärare. I sitt tal nämnde hon bland annat den mycket goda arbetsmarknaden som väntar studenterna.

 • Terminsstart på Pedagogen!

  [2017-08-29] Idag är det terminsstart för många av våra studenter. Välkomna!

 • Fortsatt stark utveckling i Göteborgsregionens övningsförskoleområden

  [2017-06-14] Runt 400 lokala lärarutbildare, förskolechefer, koordinatorer och VFU-kurslärare fyllde Smyrnakyrkan i mitten av juni när Förskollärarutbildningen vid Göteborgs universitet bjöd in till samverkansdag inom ramen för den femåriga nationella försöksverksamheten med övningsförskoleområden, ÖFSO.

 • Ny riktad lärarutbildning för outbildade lärare i fritidshem

  [2017-03-27] Det finns en stor brist på utbildade lärare i fritidshem. Därför startar Göteborgs universitet en ny utbildning för att fånga upp dem som redan arbetat eller arbetar på fritidshem, men som saknar den formella behörigheten för tjänsten.

 • Maria Jarl fortsätter som ordförande i Lärarutbildningskonventet

  [2017-03-10] Maria Jarl, ordförande i Samordningsnämnden för lärarutbildning, har blivit omvald som ordförande för det nationella Lärarutbildningskonventet för en period av ytterligare två år.

 • Fyra frågor om projektet med övningsförskoleområden till Anneli Holmén Hilding

  [2017-01-23] Fyra frågor om projektet med övningsförskoleområden till Anneli Holmén Hilding

 • "Studenterna är ju våra blivande kollegor här i Angered"

  [2017-01-12] Lisa Lorentz är VFU- koordinator och tillika projektsamordnare inom sektor utbildning i Angered. Två roller som berikar och går in i varandra, till exempel i projektet försöksverksamhet med övningsförskoleområden. Hon är både 1-7 lärare och förskollärare, vilket ger henne en bred bas av erfarenheter att stå på. Lisa har även erfarenhet som LLU, lokal lärarutbildare (handledare för lärarstudenter), och har gått handledarutbildningen vid Göteborgs universitet.

 • "Förskollärare ett bra yrke att åldras i"

  [2017-01-09] Rosita Horney är på upploppet på Förskollärarprogrammet. Hon var redan utbildad specialistbarntandsköterska när hon började och hade på så vis mycket med sig in i utbildningen.

 • Maria Jarl har ordet december 2016

  [2016-12-19] Så här under årets mörkaste dagar kan vi blicka tillbaka på en hösttermin som nationellt har inneburit en del goda nyheter för lärarutbildningen.

 • Fem frågor till Anna Hedenus om Snabbspåret för nyanlända lärare och förskollärare

  [2016-12-08] Göteborgs universitet har på beställning av Arbetsförmedlingen, och tillsammans med fem andra lärosäten, utvecklat ett Snabbspår för lärare och förskollärare. Fokus ligger på hur den svenska skolan och förskolan styrs och organiseras, värdegrunden, lärarens arbete samt didaktik och lärande. Den lärarförberedande delen läses på universitetet och varvas med ett arbetsplatsförlagt lärande på skola eller förskola. Studier i SFI och yrkessvenska bedrivs parallellt.

Fler nyheter

RSS

RSS-formatet används för att ta emot de senaste nyheterna från en webb utan att aktivt besöka sajten.   Rss-ikon

Kontaktinformation

Lärarutbildningsnämnden (LUN)

Box 135, 405 30 GÖTEBORG

Besöksadress:
Skolgatan 2/Södra Allégatan 8

Telefon:
031-786 0000 (vx)

Fax:
031-786 5515

Sidansvarig: Maria Löfstedt|Sidan uppdaterades: 2016-03-04
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?