Fyra frågor om projektet med övningsförskoleområden till Anneli Holmén Hilding

Nyhet: 2017-01-23

Anneli Holmén Hilding är tf områdeschef Sektor Utbildning, Östra Göteborg.

1 Vilken är din roll i projektet?

- Jag är områdeschef med processansvar för förskolan och leder arbetet med att utarbeta och implementera anvisningar för LLU. Jag träffar förskolans VFU-koordinator med jämna mellanrum och utgör en länk till såväl förskolechefsgruppen som sektorledningen.

2 Vilka är fördelarna med projektet enligt dig?

- Projektet driver arbetet kring VFU framåt och ställer krav på tydlighet gällande förutsättningar och ansvar i förvaltningen. Till följd av detta ökas likvärdigheten och kvalitén i studenternas utbildning. Det ställer också krav på LLU:s engagemang och kompetens, vilket är en viktig aspekt i arbetet.

3 Ser du några problem/hinder just nu?

- Utmaningen hos oss är att få fler LLU och en ökad samstämmighet mellan förskola och skola.

4 Vilka framtidsmöjligheter ser du med övningsförskolor?

- Om studenterna trivs hos oss blir det en god marknadsföring för vår stadsdel. Det är viktigt för oss att bredda vår framtida rekryteringsbas då många förskollärare saknas i stadsdelen. Att ta emot och handleda studenter kompetensutvecklar och utmanar vår personal, vilket gynnar alla och är mycket positivt.