Till startsida
Webbkarta

Välkommen till Förskollärarprogrammet!

Information till dig som har antagits till Förskollärarprogrammet (båda sökalternativen) höstterminen 2016.

Innehåll

Klicka på respektive länkrubrik för att komma direkt till informationen.

Registrera dig på första kursen

För att påbörja din utbildning hos oss måste du registrera dig på din första programkurs, och det gör du i ditt studentkonto. Aktivera ditt studentkonto (fr.o.m. 10/8) och registrera dig på första programkursen.

Du som antagits till "Förskollärarprogrammet, för arbete
i förskola/förskoleklass" registrerar dig på din första programkurs 19/8-23/8.

Du som antagits till ”Förskollärarprogrammet, för studenter med yrkeserfarenhet inom förskola/förskoleklass” registrerar dig på din första programkurs 22/8-26/8.

Introduktionshögtid 29 augusti 10-11.45

Utbildningen startar med en introduktionshögtid måndag 29 augusti kl. 10.00. Plats för denna uppstart är Haga Kyrkogata 2 i Göteborg (lokal Smyrnakyrkan). Närmsta spårvagnshållplats heter "Hagakyrkan".

Vid introduktionshögtiden välkomnas nya studenter på lärarprogrammen. Du får också övergripande information om lärarutbildningen.

Medverkar gör bl.a. Lärarutbildningsnämnden vid Göteborgs universitet, skolverksamheterna, Göta Studentkår samt musikgruppen Jaerv. Samlingen avslutas ca kl. 11.45.

Kl. 17.00 finns möjlighet att vara med vid studentkårens välkomstevent

Programintroduktion

Du som antagits till ”Förskollärarprogrammet, för arbete i förskola/förskoleklass” har din programintroduktion under eftermiddagen 29 augusti Kjell Härnqvistsalen AK2 155, Hus A på Pedagogen, Västra Hamngatan 25, alltså samma dag som introduktionshögtiden.
Kl. 12.45 är det obligatorisk avprickning direkt följt av programintroduktionen som avslutas kl. 14.45.

Kl. 17.00 finns möjlighet att vara med vid studentkårens välkomstevent (se PDF på sidan Bra att veta)

Du som antagits till ”Förskollärarprogrammet, för studenter med yrkeserfarenhet inom förskola/förskoleklass” har din första obligatoriska träff torsdag 1 september kl. 8.15-10.00 i lokal B1 133, Hus B på Pedagogen, Läroverksgatan 15. Du är också välkommen till introduktionshögtiden 29/8 kl. 10.00 på Haga Kyrkogata 2 i Göteborg (lokal Smyrnakyrkan). Du som studerar på detta program väljer själv om du har möjlighet att delta vid högtiden.


Registrera rätt adress i Ladok 10 augusti - 2 september

Det är nödvändigt för oss vid lärarutbildningen att du har aktuella kontaktuppgifter i studiedokumentationssystemet Ladok. Du behöver lägga in en uppdaterad adress i Ladok om den folkbokföringsadress som syns där inte stämmer (kan göras tidigast 10 augusti efter att du aktiverat ditt studentkonto).
Information om hur du registrerar rätt adress

Verksamhetsförlagd utbildning (VFU)

Lärarprogrammen består av både högskoleförlagd utbildning (HFU) och verksamhetsförlagd utbildning (VFU). VFU innebär att du placeras på en förskola/skola i Göteborgsregionen. Med stöd av en handledare kommer du att på din VFU-plats praktisera dina kunskaper. Utgångspunkten för den placering du får är VFU-områdenas möjlighet att ta emot studenter inom olika program, inriktningar och ämneskombinationer. Ta del av viktig information om verksamhetsförlagd utbildning (VFU).

Beställ utdrag ur belastningsregistret

För att få påbörja din VFU behöver du beställa ett utdrag från belastningsregistret. I god tid innan din VFU startar behöver du därför ansöka om belastningsregisterutdrag hos polismyndigheten. Det tar ca två till tre veckor att få utdraget. Läs om hur du ansöker om utdrag.

GUL - Göteborgs universitets lärplattform

Göteborgs universitets lärplattform, GUL fungerar som en virtuell föreläsningssal där lärare, administratörer och du som student kan arbeta och kommunicera. Med hjälp av en rad olika verktyg kan lärare på kurserna ha kontakt med dig, lägga ut information och följa upp resultat. På Förskollärarprogrammets öppna sidor i GUL hittar du bl.a. kursplan och litteraturlista för första kursen, LÖK10G respektive LÖFÖ00. Två veckor före kursstart publiceras kursschemat. 

 

Viktiga datum

 
12/7Antagningsbesked 1 med svarskrav
29/7Sista svarsdag
3/8Slutgiltigt antagningsbesked

19/8-23/8

(FÖRS) ordinarie

 eller

22/8-26/8 (FÖRY) yrkeserfarna

Registrering
29/8Introduktionshögtid Dessutom programintroduktion för studenter på Förskollärarprogrammet, för arbete i förskola/förskoleklass (ej yrkeserfarenhet)
1/9Programintroduktion - Förskollärarprogrammet för studenter med yrkeserfarenhet
Senast 2/9Registrering av adress

Utbildningsinformation

Sidansvarig: Heléne Engberg|Sidan uppdaterades: 2016-07-12
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?