Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Välkommen till Förskollärarprogrammet!

Information till dig som har antagits till Förskollärarprogrammet vårterminen 2017.

Innehåll

Klicka på respektive länkrubrik för att komma direkt till informationen.

Registrera dig på första kursen

För att påbörja din utbildning hos oss måste du registrera dig på din första programkurs, och det gör du i ditt studentkonto. Aktivera ditt studentkonto (fr.o.m. 2/1 2017) och registrera dig på första programkursen.

Du som antagits till "Förskollärarprogrammet, för arbete
i förskola/förskoleklass" registrerar dig på din första programkurs 9/1 - 10/1.

Programintroduktion

Du som antagits till ”Förskollärarprogrammet, för arbete i förskola/förskoleklass” har din programintroduktion den 16 januari i Kjell Härnqvistsalen AK2 155, Hus A på Pedagogen, Västra Hamngatan 25
Kombinerad programintroduktion/kursintroduktion startar kl. 09.00 (avprickning från 08:45) och slutar 12:00. Därefter är det obligatoriska seminarier mellan kl. 13:00-16:45.

 

Registrera rätt adress i Ladok fr.o.m. 2/1

Det är nödvändigt för oss vid lärarutbildningen att du har aktuella kontaktuppgifter i studiedokumentationssystemet Ladok. Du behöver lägga in en uppdaterad adress i Ladok om den folkbokföringsadress som syns där inte stämmer (kan göras tidigast 2 januari efter att du aktiverat ditt studentkonto).
Information om hur du registrerar rätt adress

Verksamhetsförlagd utbildning (VFU)

Lärarprogrammen består av både högskoleförlagd utbildning (HFU) och verksamhetsförlagd utbildning (VFU). VFU innebär att du placeras på en förskola/skola i Göteborgsregionen. Med stöd av en handledare kommer du att på din VFU-plats praktisera dina kunskaper. Utgångspunkten för den placering du får är VFU-områdenas möjlighet att ta emot studenter inom olika program, inriktningar och ämneskombinationer. Ta del av viktig information om verksamhetsförlagd utbildning (VFU).

Beställ utdrag ur belastningsregistret

För att få påbörja din VFU behöver du beställa ett utdrag från belastningsregistret. I god tid innan din VFU startar behöver du därför ansöka om belastningsregisterutdrag hos polismyndigheten. Det tar ca två till tre veckor att få utdraget. Läs om hur du ansöker om utdrag.

GUL - Göteborgs universitets lärplattform

Göteborgs universitets lärplattform, GUL fungerar som en virtuell föreläsningssal där lärare, administratörer och du som student kan arbeta och kommunicera. Med hjälp av en rad olika verktyg kan lärare på kurserna ha kontakt med dig, lägga ut information och följa upp resultat. På Förskollärarprogrammets öppna sidor i GUL hittar du bl.a. kursplan och litteraturlista för första kursen, LÖK10G. Två veckor före kursstart publiceras kursschemat. 

Studievägledning

Vid frågor, kontakta studievägledningen:
lararutbildning.gu.se/student/studievagledning

 

Viktiga datum

 
8/12 Antagningsbesked 1 med svarskrav
19/12 Sista svarsdag
22/12 Slutgiltigt antagningsbesked

9/1-10/1

(FÖRS) ordinarie

 

Registrering
16/1 Programintroduktion - Förskollärarprogrammet
Fr.o.m. 2/1 Registrering av adress

Utbildningsinformation

Sidansvarig: Heléne Engberg|Sidan uppdaterades: 2016-12-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?