Till startsida
Webbkarta

Kompetensutveckling inom lärarutbildningen

Kompetensutveckling inom lärarutbildningen (KIL) är en del av Lärarutbildningsnämndens (LUN) kvalitetsarbete. KIL riktar sig till dig som är lärare, arbetsledare och/eller administratör inom lärarutbildningen, oavsett om du är anställd vid Göteborgs universitet och eller om du är anställd av en skolhuvudman.
 

KIL bidrar till att alla som arbetar med lärarutbildningen har de kunskaper och förmågor som krävs för att stödja studenternas utveckling mot examensmålen.

Satsning på VFU

I augusti 2012 beslutade LUN göra en satsning på kompetensutveckling för nyckelpersoner inom de verksamhetsförlagda delarna av utbildningen (VFU), och särskilt på dig som är lokal lärarutbildare (LLU). Denna satsning går under namnet ”VFU-KIL:en”.
VFU-KIL:en har tre delar:
• Introduktion till lärarutbildningen med fokus på verksamhetsförlagd utbildning
• Mer om uppdraget som lokal lärarutbildare
• Samtalsmetodik
När du är klar med de tre delarna får du ett intyg.
Utöver den intygsgivande VFU-KIL:en erbjuds fördjupningstillfällen i samtalsmetodik.

VFU-KIL:en är en seminarieserie

De tre tillfällena är uppbyggda som samtal mellan kursledare och kursdeltagare kring lärarutbildningen och uppdraget som lokal lärarutbildare. Dina kunskaper och erfarenheter som lokal lärarutbildare är viktiga i utbildningen av nästa generation förskollärare och lärare i skola och fritidshem. Genom samtalen utvecklar kursdeltagarna och kursledarna tillsammans sin förmåga att, utifrån sina olika roller, stödja studenternas utveckling.

Under seminarieserien kommer du att möta VFU-ansvariga vid LUN:s kansli och lärarutbildare från institutioner vid Göteborgs universitet (GU) med kursansvar för VFU-kurser inom 2011 års lärarutbildning.

Var genomförs VFU-KIL:en?

VFU-KIL:en genomförs i Pedagogens centralt belägna lokaler eller i ett VFU-område, under konferenstider och på studiedagar.

 

Kontakt

Om du har frågor om Kompetensutveckling inom lärarutbildningen, vänligen kontakta kil@lun.gu.se

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?