Till startsida
Webbkarta

Stipendier för lärarstudenter

All handläggning av Adlerbertska stipendiefonder kommer från 1 januari 2016 att ske centralt. Mer information om utlysning och regelverk finns på Adlerbertska stipendiers sida.

Stipendierna utlyses en gång årligen i början på maj med sista ansökningsdag 30 juni.

Studerande på grundnivå respektive avancerad nivå skall vid ansökningstillfället ha bedrivit studier under minst två terminer vid Göteborgs universitet för att vara behörig att söka stipendium. På forskarutbildningsnivå är den behörig att söka som vid ansökningstillfället är registrerad som forskarstuderande vid Göteborgs universitet.

Adlerbertska stipendier utdelas för resor. Det går att söka för två olika resor förutsatt att den första resans kostnader understiger aktuellt stipendiebelopp. Det finns också ett mindre antal stipendier ur bostadsstiftelserna vilka utdelas som bidrag till boendekostnad i Göteborg under studietiden. Bostadsstipendier kan endast sökas av student på grundnivå/avancerad nivå. Det går inte att samtidigt ansöka om stipendium för resa och boendekostnad utan ett av alternativen måste väljas

En enskild student kan erhålla ett stipendium per utbildningsnivå, alltså maximalt tre stycken Adlerbertska stipendier under studietiden. Tidigare erhållna stipendier (före 2016-01-01) från de Adlerbertska stiftelserna skall inte medräknas.

Samtliga stipendiater på en utbildningsnivå skall tilldelas ett lika stort belopp i en ansökningsomgång.

Stipendiebeloppen 2016

Grundnivå: 15000 kr. 
Avancerad nivå: 15000 kr. 

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?