Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

VFU utomlands

Kontakt VFU utomlands

International Student Office vid Pedagogen (ISOP) är kontakt för följande utbildningar:

  • Förskollärarprogrammet
  • Grundlärarprogrammet
  • Ordinarie KPU
  • Yrkeslärarprogrammet
  • Ämneslärarprogrammet - ämnena Idrott och hälsa samt Hem- och konsumentkunskap

 
Kontakt ISOP: isop@ped.gu.se


Du som läser på Ämneslärarprogrammet (men inte inom ämnena Idrott och hälsa och Hem- och konsumentkunskap) ska vända dig till VFU-kursansvarig institution om du har frågor om att göra VFU utomlands.

För alla studenter på Förskollärarprogrammet som vill söka VFU-utomlands

Studenter antagna från och med V16: har möjlighet att söka utlands VFU i LÖVU40. Första kullen som är aktuell är H18. Under H17 och V18 ska inga förskollärarstudent göra utlands-VFU.

Beskrivning av VFU-utomlands för förskollärarstudenter Studenten skall på utlandsstudier genomföra kursuppgifter där de bland annat granskar landets styrdokument för förskola/förskoleklass och där särskilt analyserar skrivningar som handlar om alla barns rättighet och möjlighet att utvecklas och lära sig utifrån sina unika förmågor och förutsättningar. Studenten skall dessutom med fokus på att erbjuda alla barn jämlika förutsättningar i förskola/förskoleklass, och då särskilt beakta barn i behov av särskilt stöd göra en jämförelse mellan vilka förutsättningar barn ges för att få just detta i den förskola/förskoleklass där studenten gör VFU under två veckor utomlands med den verksamhet här i Sverige där studenten gör de resterande tre veckorna av sin VFU.

Informationsträffar

Från och med HT17 har förskollärarstudenter möjligheter att göra sin VFU-utomlands under VFU-4 kursen.

För alla studenter på Förskollärarprogrammet som vill söka VFU-utomlands under VFU-4 kursen HT18. En informationsträff kommer att äga rum under VT18.

För alla studenter på Grundlärarprogrammet, fritids, F-3, 4-6 samt ordinarie KPU och Yrkeslärarprogrammet som är intresserade att göra sin VFU-utomlands VT18: en informationsträff kommer att äga rum under hösten 2017. Mer information kommer efter sommaren.

Ansökan

VFU

Deadline för VFU-ansökan: 15 oktober 2017. Ansökningsformulär kommer att läggas ut under augusti 2017.

Stipendium

Deadline för stipendium ansökan: 30 juni 2017 www.gu.se/forskning/stipendier/gustipendier/adlerbertska-stipendier

Kontakt stipendiefrågor: stipendier@gu.se
 

 

 

 

Sidansvarig: Heléne Norling|Sidan uppdaterades: 2017-06-14
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?