Historia

För många är ämnet historia förknippat med årtal, kungar och krig, men att studera historia på högskolenivå innebär så mycket annat – eller i mångt och mycket något helt annat. Historia är vetenskapen om människan som samhällsvarelse i det förflutna. Inom ämnet historia får du möjlighet att se på historien ur flera synvinklar: de historiska sammanhangen studeras ur såväl ekonomiska, sociala, politiska som kulturella perspektiv. Dessutom ger utbildningen dig de relevanta didaktiska och metodiska verktyg som krävs för att du ska känna dig redo att möta eleverna i såväl klassrum som andra arenor (exv. arkiv, bibliotek, museer) där historisk kunskap finns.

En viktig del av utbildningen är det vetenskapliga förhållningssättet. Du får därför under utbildningens gång utveckla ett vetenskapligt och kritiskt förhållningssätt till såväl historiska dokument som olika former av historieskrivning och historieproduktion.

Studievägledning

Vill du veta mer om ämnet kontakta:
Petra Pauli, studievägledare
E-post: petra.pauli@history.gu.se