Hållbar utveckling med människan i centrum

I Ämneslärarprogrammet ingår den gemensamma strimman Hållbar utveckling med människan i centrum, där undervisning kring hållbar utveckling och mänskliga rättigheter återkommande integreras i programmets olika kurser.

Den första delen av strimman finns i kurserna L9K30G och LGK30G och behandlar sociala relationer och ojämlikhet samt hur detta påverkar människors och gruppers olika förutsättningar och framtida möjligheter i samhälle och skola.

Strimman fortsätter sedan och behandlas under ämnesstudiernas 31-45 hp i form av ett tvärvetenskapligt moment som löper parallellt med ämnesstudierna.

Information

Mer information om Hållbar utveckling med människan i centrum finns på den gemensamma GUL-aktiviteten

Sidansvarig: Gunilla Johnander Parlenvi|Sidan uppdaterades: 2014-06-18