Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Grundlärarprogrammet 3-4,5 år

Vill du bli lärare? Vill du vara med och utveckla framtidens nyckelpersoner och vardagshjältar? Då kan du läsa Grundlärarprogrammet vid Göteborgs universitet. Genom att fånga upp barns nyfikenhet och glädje att lära är du med och utvecklar deras kunskaper och förmågor. Du är med och formar framtidens hjärnforskare, ekonomer, webbdesigners… Oavsett vilka yrken barnen väljer i framtiden har du som lärare en viktig roll.

Detta program är för dig som vill arbeta på fritidshem, i förskoleklass eller i grundskolans årskurs 1–6. Du kan välja mellan tre inriktningar:

1. Inriktning fritidshem

För dig som vill arbeta i fritidshem och/eller med ett praktiskt eller estetiskt ämne i årskurs 1-6.

För yrkeserfarna
Har du minst tre års yrkeserfarenhet kan du söka en speciell inriktning fritidshem för studenter med yrkeserfarenhet. Du får då tillgodoräkna dig din yrkeserfarenhet.

2. Inriktning förskoleklass och årskurs 1-3

För dig som vill arbeta som klasslärare i förskoleklass och/eller i årskurs 1-3 med ämnena engelska, matte, NO, SO och svenska.

3. Inriktning årskurs 4-6

För dig som vill arbeta som klasslärare i årskurs 3-6 med ämnena engelska, matte och svenska. Du väljer ytterligare ett ämne/ämnesområde, där du blir behörig i åk 3-6 (i NO eller SO) eller i åk 1-6 (i bild, idrott och hälsa eller musik).

Du kan även läsa Ämneslärarprogrammet och bli behörig i årskurs 1-6 beroende på ämne och inriktning. Då blir du dock inte klasslärare, utan undervisar i enstaka ämnen.

Grundlärarprogrammet vid Göteborgs universitet startar både höst- och vårtermin.

Lärarutbildningsbroschyr

Bli lärare hösten 2016 våren 2017, läs pdf

Beställ hem broschyrern Bli lärare i brevlådan gratis

Terminstider och kursplan

 

Sidansvarig: Gunilla Johnander Parlenvi|Sidan uppdaterades: 2017-03-24
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?