Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Inriktningar

I och med införandet av en ny lärarutbildning HT11 förändrades kursutbudet för studenter antagna till Lärarprogrammet (LP01).

Inriktningarna ges inte längre. Ämnena ges i stället i vissa fall som fristående kurser och/eller i form av samläsning med studenter på Ämneslärarprogrammet.

Tidigare åldrar

Inriktningarna mot tidigare åldrar startar inte längre.

Senare åldrar

Under förutsättning att du har läst ditt första ämne som inriktning inom Lärarprogrammet kan du läsa ditt andra ämne som fristående kurs eller i vissa fall i form av samläsning med Ämneslärarprogrammet. För att kunna ta ut en lärarexamen krävs att didaktik och VFU ingår i ett av dina ämnen.

Har du en studieplan som inte är fullständig eller vill du byta ut en sedan tidigare vald kurs - kontakta studievägledarna på Lärarutbildningsnämndens studievägledning.

Samläsning med Ämneslärarprogrammet

I ditt andra ämne kan du i vissa fall läsa ämneskurserna tillsammans med studenter på Ämneslärarprogrammet. Det innebär dock inte att du flyttas över till Ämneslärarprogrammet. Du kommer fortsätta att läsa enligt den utbildningsplan som gällde när du antogs. 


För mer information kontakta studievägledarna på Lärarutbildningsnämndens studievägledning.

Studievägledning

Lärarutbildningsnämndens studievägledning

studievagledning@lun.gu.se
Telefon: 031-786 5517
Besöksadress: Skolgatan 2 (i hörnet av Skolgatan och Södra Allégatan, hållplats Hagakyrkan).

Kursstudievägledare inom det Allmänna utbildningsområdet:
AUO Lärarprogrammet eller AUO Korta lärarprogrammet

Kursstudievägledare för inriktningarna, klicka på respektive inriktning.

Sök kursen i GUL

Sök efter kursen i GUL - Göteborgs universitets lärplattform. GUL är ett pedagogiskt verktyg som används för kommunikation och information mellan studenter och lärare. Här kan du t ex hitta aktuell information och schema.

 

Sidansvarig: Heléne Engberg|Sidan uppdaterades: 2016-01-22
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?