Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Studieplans- och VFU-webb (fd. Valwebb)

Denna information gäller för lärarstudenter på Lärarprogrammet LP01 antagna t o m VT11

Den sista studentkullen på Lärarprogrammet antogs VT11 och det innebär att det för varje termin som går blir färre och färre studenter kvar på programmet. Därmed minskar också kursutbudet i snabb takt.

Om du behöver byta ut en redan inlagd kurs i din studieplan i Studieplans- och VFU-webb ska du i stället kontakta Lärarutbildningsnämndens studievägledning. Här hittar du våra öppettider

Du kan dock alltid gå in i Studieplans- och VFU-webb och kontrollera din studieplan

Som ett stöd i din planering ser du din studiegång nedan

Antagna H01 – V07
Studiegång 140 p - lärare i förskola, förskoleklass, grundskolans tidigare år och fritidshem 

Studiegång 180-220 p - grundskolans senare år och gymnasieskolan, 200/220 poäng (gäller enbart om inriktning inbegriper svenska eller samhällskunskap)

Studiegång 180-220 p - musiklärare i grundskolans senare år och gymnasieskolan.

Antagna H07 – V11
Lärare i förskola, förskoleklass, fritidshem och grundskolans tidigare år – 210 hp

Lärare i grundskolans tidigare år – 240 hp

Lärare i grundskolans senare år och i gymnasieskolan – 270-330 hp

Kontrollbesked

Den kurs som ligger i din studieplan i Studieplans- och VFU-webb inför kommande termin förs över till det nationella antagningssystemet NyA efter den 15 mars/15 september. Du uppmanas att i början av maj/november gå in på Mina sidor på www.antagning.se   - längst upp till höger loggar du in via Göteborgs universitet och kan då ta del av de val som är registrerade på dig. Genom att göra detta säkerställer du att den kurs eller de kurser du tänkt läsa nästa termin stämmer överens med det val som finns inlagt i Studieplans- och VFU-webb.

Antagningsbesked

Från www.antagning.se  kommer du att i mitten av juli/början av december få ditt antagningsbesked. I det framgår om du antagits till den kurs som du sökt till nästa termin. Du får ett e-postmeddelande när det är aktuellt att gå in på Dina Sidor och läsa beskedet. Detta meddelande skickas ut till den e-postadress som du har registrerat på ditt konto på www.antagning.se.

Det är mycket viktigt att du svarar på ditt antagningsbesked. Annars har du ingen kursplats nästa termin.

Allmänt utbildningsområde (AUO)

AUO2 och AUO3 kommer fortfarande att ges några terminer till.

Inriktningar

Det är inte längre möjligt att läsa en inriktning mot tidigare år. De  startade sista gången HT11 och ges inte längre.

Mot senare år är det i vissa ämnen möjligt att samläsa med Ämneslärarprogrammet (LP11).  I andra fall läser man sitt andra ämne som fristående kurser.  Mer information.

Specialiseringar

Varje specialisering omfattar en kurs om minst 15 högskolepoäng. Specialisering innebär att du fördjupar, breddar eller på annat sätt kompletterar de kunskaper du redan har inhämtat. I och med att studentantalet på Lärarprogrammet minskar under kommande terminer är utbudet av specialiseringskurser också mindre.  Här kan du se vilka kurser som erbjuds

Kom ihåg att du också kan använda/läsa en fristående kurs som specialisering .

Obligatoriska kurser (för antagna fr o m HT05)

För lärarexamen avsedd för förskola, förskoleklass och grundskolans tidigare år krävs minst 15 högskolepoäng i grundläggande läs- och skrivinlärning samt minst 15 högskolepoäng i grundläggande matematikinlärning.

Du som läser fristående kurs (kurs som inte finns i Studieplans- och VFU-webb)

Som ämne två och/eller specialisering kan du välja att läsa fristående kurser. I Studieplans- och VFU-webb lägger vi då in en fiktiv kurs "Kurs utanför Lärarprogrammet".

Om du ska läsa en kurs som inte ingår i Studieplans- och VFU-webbs utbud och vill ha med den i din lärarexamen, ta kontakt med studievägledare på Vägledningscentrum för lärarutbildning för att försäkra dig om att detta är möjligt.

Väljer du en fristående kurs måste du själv ansöka om detta via www.antagning.se (senast 15/4 inför HT och 15/10 inför VT).

Studieuppehåll från Lärarprogrammet

En ny lärarutbildning startade HT11, vilket kan få konsekvenser för dig som är antagen dessförinnan och som avser att ta ett studieuppehåll under din studietid. Kurserna i din utbildning kommer allt eftersom att fasas ut. Ta därför kontakt med studievägledare på Lärarutbildningsnämndens studievägledning för att försäkra dig om att du kommer att kunna slutföra din utbildning på det sätt du avser.

Om du avser att ta ett uppehåll från dina studier på Lärarprogrammet ska du ansöka om studieuppehåll. Ansökningsblankett

Du ska ansöka om studieuppehåll om du under en eller flera terminer studerar vid annat lärosäte eller vid sjukdom, barnledighet, arbete etc eller om du läser en annan kurs vid GU som inte ska ingå i din lärarexamen.

Information om platsgaranti

Du har platsgaranti till AUO2 (LAU225 och LAU270/75) och AUO3 (LAU325 och LAU390/95). Du har däremot inte platsgaranti till ditt andra ämne respektive dina specialiseringar. I de fall ett urval krävs sker urvalet utifrån totalt antal uppnådda högskolepoäng per sista anmälningsdag.

 

Mer information

Logga in i Studieplans- och VFU-webb


------------------------

Studievägledning

Lärarutbildningsnämndens studievägledning

------------------------

Saknar du Adobe Acrobat Reader för att läsa pdf-filer?
Hämta den här >>

Sidansvarig: Nathalie Norberg|Sidan uppdaterades: 2017-08-16
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?