Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Verksamhetsförlagd utbildning (VFU) inom Lärarprogrammet

I AUO- och inriktningsstudierna ingår verksamhetsförlagd utbildning (VFU). Enligt examensordningen ska minst 15 hp per inriktning och minst 15 hp av AUO vara verksamhetsförlagda.

De högskoleförlagda delarna och de verksamhetsförlagda delarna ska komplettera varandra och bilda en innehållsmässigt integrerad helhet. Denna helhet ska komma till uttryck både i kursplaner och i genomförandet av utbildningen.

I nedanstående dokument är riktlinjer och arbetsordning för VFU inom Lärarprogrammet samlade. Delar av innehållet finns också framlyft på hemsidan. Det gäller till exempel praktiska frågor som regler för resebidrag och för byte av VFU-område.

Riktlinjer

Riktlinjer för VFU inom Lärarprogrammet vid Göteborgs universitet. Gäller för studenter antagna från och med höstterminen 2007.

Riktlinjer för och ansvarsfördelning inom verksamhetsförlagd utbildning. Gäller för studenter som är antagna innan ht 2007.

Sammanfattning av riktlinjer

Framtagen i samarbete med Göta studentkår.

Verksamhetsförlagd utbildning inom Lärarprogrammet vid
Göteborgs universitet. Studentinformation. Gäller för studenter antagna från och med höstterminen 2007.

Brottsregisterutdrag

Riksdagen har beslutat att from 1 april 2008 ska lärarstudenter som inom utbildningen genomför VFU genomgå en registerkontroll. Denna regel gäller för den student som påbörjar sin lärarutbildning från och med höstterminen 2008.

Beslutet innebär att studenterna ska ansöka om brottsregisterutdrag hos polismyndigheten i god tid innan VFU ska genomföras. Det tar ca 2 veckor att få ett brottsregisterutdrag och det har en giltighet på 1 år.

Hanteringen av brottsregisterutdragen sker i kommunerna, dvs. det är kommunerna som avgör för vem studenterna ska visa brottsregisterutdragen. Studenterna ansvarar själva för att brottsregisterutdraget visas för den på VFU-området utsedda personen.

 

VFU-handläggare

Håkan Kollberg Winsnes
Huvudansvar: VFU-placeringar, VFU-ledarfrågor samt studie-vägledande samtal för VFU.
Telefon: 031-786 5528
hakan.kollberg@gu.se

VFU-handläggare har ett övergripande ansvar för den verksamhetsförlagda delen av lärarutbildningen. Vi placerar och följer upp studenterna på VFU-områden samt medverkar i utvärdering och återkoppling av VFU-modellen. Vi ansvarar även för kompetensutveckling för VFU-ledare samt VFU-ledarfrågor.

Sidansvarig: Liv Nilsen|Sidan uppdaterades: 2016-04-07
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?