Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Behörighetskrav

Grundläggande behörighet

– för alla högskolestudier

För att antas till Yrkeslärarprogrammet ska du ha grundläggande behörighet för högskolestudier. Det är den lägsta kunskapsnivå som krävs för att söka till all högskoleutbildning.
Du kan läsa mer om grundläggande behörighet på antagning.se under Allt du behöver veta (se aktuell skolform under fliken "Det här gäller för dig som har gått.... )

Saknar du grundläggande behörighet kan du läsa på antingen Folkhögskola eller vuxenutbildningen. Information om vuxenutbildningen i Göteborg.

Om du inte uppfyller kraven för grundläggande behörighet, men tror att du har förutsättningar att klara av en högskoleutbildning, finns möjligheten att ansöka om bedömning av din reella kompetens.

Särskild behörighet

För Yrkeslärarprogrammet krävs särskilda behörighetskrav i form av kvalificerade och relevanta yrkeskunskaper som man kan ha fått genom yrkeserfarenhet och utbildning inom de sökte yrkesämnena.

För varje enskilt yrkesämne finns det därför kunskapskriterier (behörighetskrav) angivna av Universitets- och högskolerådet. Vilka kunskapskriterier som gäller för det eller de ämnen som du vill undervisa i hittar du på länken nedan.

Sidansvarig: Gunilla Johnander Parlenvi|Sidan uppdaterades: 2017-04-19
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?