• Studievecka i Tyskland gav vidgade insikter

[2020-01-14] Tio blivande speciallärare fick en intensiv studievecka i Erfurt, i Tyskland, strax före jul. Det blev en vecka som vidgade insikten om det komplicerade i begreppen inkludering och en skola för alla.

• Skolverkets prognos över behovet av lärare och förskollärare om 15 år

[2019-12-19] Fortsatt mycket stort behov av fler lärare. Cirka 45 000 behöriga lärare och förskollärare väntas att saknas år 2033, visar Skolverkets lärarprognos 2019, som utgår från 2018 års lärarsituation. Jämfört med Skolverkets förra prognos har den framtida bristen minskat något, men läget är fortsatt bekymmersamt. Behovet för skolor och förskolor att rekrytera nya lärare och förskollärare kommer även fortsättningsvis vara stort, framförallt de närmaste fem åren. Prognosen finns uppdelad per län och det går att göra egna sökningar i Skolverkets nya sökverktyg.

• Fortsatt positiv PISA-trend för svenska elever

[2019-12-03] Idag, 3 december, kom ett glädjande besked för den svenska skolan när resultaten från den senaste PISA-undersökningen presenterades av Skolverket. Svenska elever presterar bättre i såväl matematik som i läsförståelse och naturvetenskap jämfört med den senaste mätningen, från 2015.

• Klor och litiumbatterier i fokus på fortbildningsdagen för ämneslärare i kemi och naturkunskap

[2019-10-30] Visste du att Göteborgs universitet blivit tilldelad faddergrundämnet klor i år, att klorföreningar används i allt från matlagning till raketdrivmedel och att litiumjonbatterier används såväl i mobiltelefoner, bärbara datorer som elbilar?

• Terminsstart för nya ämneslärarstudenter

[2019-09-04] I början av september är det nystart på många håll inom universitetet. Under måndagen hälsades Ämneslärarprogrammets studenter välkomna i den vackra aulan i Vasaparken och därmed är höstterminen 2019 igång.