• Fler vägar in i läraryrket

[2018-10-08] Göteborgs universitet har tillsammans med flera andra lärosäten fått i uppdrag av regeringen att ta fram insatser som ska resultera i fler ändamålsenliga och effektiva utbildningsvägar till lärarexamen- och förskollärarexamen.

• Stor brist på utbildade specialpedagoger och speciallärare

[2018-10-08] Fyra frågor till Malin Eliasson, specialpedagog och studievägledare för Speciallärarprogrammet och Specialpedagogprogrammet vid Göteborgs universitet.

• Förskollärarprogrammet för redan yrkesverksamma återupptas

[2018-09-26] Det stora behovet av förskollärare i Göteborgsregionen gör att Göteborgs universitet till vårterminen nu återupptar antagningen till Förskollärarprogrammet för dem som redan har yrkeserfarenhet.

• Varför lärarstudenter hoppar av

[2018-09-24] Lärarbristen är allvarlig i Sverige. En bidragande orsak till bristen är avhopp från lärarutbildningar. Vad dessa avhopp beror på förklaras i en ny studie som gjorts vid Göteborgs universitet.

• Högre studiebidrag och förändrat urval till Kompletterande pedagogisk utbildning

[2018-09-21] Högre studiebidrag och ändrad antagning för dem med ämneskunskaper. Det är några nyheter som Göteborgs universitet siktar på ska minska bristen på utbildade ämneslärare i skolan. Förändringarna gäller inför vårterminen när universitetet nu antar fler redan ämneskunniga studenter än tidigare på Kompletterande pedagogisk utbildning, KPU.