Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kontaktformulär
 


OBS! Vill du ha svar, ange e-post eller telefonnummer!
"Studenterna är ju våra blivande kollegor här i Angered"

Nyhet: 2017-01-12

Lisa Lorentz är VFU- koordinator och tillika projektsamordnare inom sektor utbildning i Angered. Två roller som berikar och går in i varandra, till exempel i projektet försöksverksamhet med övningsförskoleområden.

Hon är både 1-7 lärare och förskollärare, vilket ger henne en bred bas av erfarenheter att stå på. Lisa har även erfarenhet som LLU, lokal lärarutbildare (handledare för lärarstudenter), och har gått handledarutbildningen vid Göteborgs universitet.

- Det gör att jag verkligen kan se LLU, och underlätta för dem. Jag har ju koll på båda sidorna.

Hon har också ett nära och bra samarbete VFU-kurslärarna på universitetet.

Vad gäller fördelarna med övningsförskoleprojektet, som innebär att det är vissa förskolor som blir experter på att ta emot studenter, säger hon:- Det är så tydligt vilka jag har att jobba med. Jag lär även känna studenterna bättre. Och jag eftersträvar verkligen att ha så många personliga möten som möjligt.

I mötena med studenterna finns det utrymme att vara kreativ.

- Vi har till exempel jobbat med hur vi kan utveckla den muntliga presentationen, där hoppas vi uppnå en tydlig koppling mellan universitet och stadsdel, så att studenter och LLU:are ser samarbetet som något positivt. Att vi jobbar tillsammans. Det är viktigt att visa uppskattning för både studenter och LLU:are som gör ett fantastiskt arbete i stadsdelen. Målet är ju att vi blir kollegor och att studenterna under sin VFU lär känna Angered och allt det positiva som finns här. Det vill vi genom praxisseminarierna ge studenterna kunskap om, koppla kursmålen till det som sker ute i verksamheten. Vi kopplar teori med praktik.

I Angereds förskolor finns goda möjligheter att arbeta med nyanlända. I stadsdelen finns även musikprojektet El sistema, vars arbete går ut på att genom musik medverka till att utveckla och skapa en positiv social förändring i barns liv.

- Arbetet med föräldrastödet Glädje och utmaningar kommer också studenterna i kontakt med under sin VFU i Angered, säger Lisa Lorentz.

Läs mer om försöksverksamheten med övningsförskoleområden här

AV:
0766 185510

Sidansvarig: Maria Löfstedt|Sidan uppdaterades: 2006-08-31
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?