Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Fyra frågor om projektet med övningsförskoleområden till Anneli Holmén Hilding

Nyhet: 2017-01-23

Anneli Holmén Hilding är tf områdeschef Sektor Utbildning, Östra Göteborg.

1 Vilken är din roll i projektet?

- Jag är områdeschef med processansvar för förskolan och leder arbetet med att utarbeta och implementera anvisningar för LLU. Jag träffar förskolans VFU-koordinator med jämna mellanrum och utgör en länk till såväl förskolechefsgruppen som sektorledningen.

2 Vilka är fördelarna med projektet enligt dig?

- Projektet driver arbetet kring VFU framåt och ställer krav på tydlighet gällande förutsättningar och ansvar i förvaltningen. Till följd av detta ökas likvärdigheten och kvalitén i studenternas utbildning. Det ställer också krav på LLU:s engagemang och kompetens, vilket är en viktig aspekt i arbetet.

3 Ser du några problem/hinder just nu?

- Utmaningen hos oss är att få fler LLU och en ökad samstämmighet mellan förskola och skola.


4 Vilka framtidsmöjligheter ser du med övningsförskolor?


- Om studenterna trivs hos oss blir det en god marknadsföring för vår stadsdel. Det är viktigt för oss att bredda vår framtida rekryteringsbas då många förskollärare saknas i stadsdelen. Att ta emot och handleda studenter kompetensutvecklar och utmanar vår personal, vilket gynnar alla och är mycket positivt.
 

AV:
0766 185510

Sidansvarig: Maria Löfstedt|Sidan uppdaterades: 2006-08-31
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://lararutbildning.gu.se/aktuellt/nyheter/Nyheter_Detalj//fyra-fragor-om-projektet-med-ovningsforskoleomraden-till-anneli-holm-n-hilding-.cid1421901
Utskriftsdatum: 2017-12-14