Högt tryck på Kunskap & Framtid

Nyhet: 2017-11-29

Det var högt tryck på utbildningsmässan Kunskap & Framtid 23-25 november. Studentambassadörer och studievägledare från Utbildningsvetenskapliga fakulteten fick svara på mängder av frågor om utbildningarna vid fakulteten och om hur studentlivet vid Pedagogen egentligen ter sig.

Kunskap & Framtid är den traditionella och stora utbildningsmässan som varje år äger rum på Svenska Mässan. Göteborgs universitet, tillsammans med övriga lärosäten, gör då sitt allt för att locka potentiella studenter till det egna lärosätet.

Ovanligt stort

I Göteborgs universitets monter samsades de olika fakulteterna i gemensam stor monter. Från Utbildningsvetenskapliga fakulteten hjälptes studievägledare och studentambassadörer åt med att svara på frågor från besökarna – om antagningspoäng, förkunskapskrav, studiegångar, studentbostäder, lärarlegitimation, längden på utbildningarna, det sociala studentlivet, arbetsmarknad samt framtida löner.
Den gemensamma bilden bland studievägledarna på plats är att intresset i år var ovanligt stort. I år gällde enligt uppgift extra många frågor lärarutbildning, främst Ämneslärar- och Grundlärarprogrammen.

Foto: Linda Morgan

Artikeln publicerades först på: uf.gu.se