Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Lärarutbildningens samverkansråd tillsatt

Nyhet: 2016-11-25

Som ett led i den nya organisationen av lärarutbildningen har det bildats ett samverkansråd. Lärarutbildningen samverkansråd har i uppdrag att vara ett rådgivande organ till Samordningsnämnden för lärarutbildning, SOL.

I samverkansrådet ingår förutom ledamöter från Göteborgs universitet ledamöter från Göteborgs Stad och Göteborgsregionens kommunalförbund. Ordförandeskapet växlar mellan de tre parterna med vardera ett år i taget. Första året är Göteborgs universitet och Pam Fredman ordförande. Lärarutbildningens samverkansråd har sitt första möte den 12 december.

Karin Pleijel, skolkommunalråd i Göteborgs Stad, är en av ledamöterna i samverkansrådet. Hon ser fram emot samarbetet med Göteborgs universitet:

- Jag är glad över att ingå i det nya samverkansrådet! Genom vår samverkan kan vi stärka Göteborg som attraktiv kunskapsstad. Jag ser fram emot att vi i rådet kan formulera gemensamma ingångar för en moderniserad lärarutbildning och stärkt lärarfortbildning. Med gemensamma förhållningssätt och kunskap om våra verksamheter har vi stor potential för att fortsätta stödja utvecklingen i våra förskolor, skolor och universitet, säger hon.

Alla ledamöter i Lärarutbildningens samverkansråd:
Karin Pleijel, Göteborgs Stad
Carina Krantz Rönnqvist, Göteborgs Stad
Jan Mellgren, Göteborgs Stad
Anneli Schwartz, Göteborgsregionens kommunalförbund
Elisabeth Jacobsson, Göteborgsregionens kommunalförbund
Bengt Randén, Göteborgsregionens kommunalförbund
Maria Jarl, Göteborgs universitet
Åke Ingerman, Göteborgs universitet
Studentrepresentant är under tillsättning

Läs mer om Samordningsnämnden för lärarutbildningen
Läs mer om Lärarutbildningens samverkansråd

AV:
0766 185510

Sidansvarig: webbansvarig UF och EUL|Sidan uppdaterades: 2006-08-31
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?