Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Många sökande men få antagna till VAL

Nyhet: 2007-10-24

Hela projektet är försenat, eftersom valideringen tar tid. Ansökningstiden för den andra omgången sökande som ska starta i vår har förlängts från 15 till 31 oktober.

Läs mer om detta på Högskolan.net

Faktatext
VAL, vidareutbildning av lärare, är en del i regeringens Lärarlyft. 60 miljoner kronor per år i tre år satsas på 800 helårsstudenter. Efter 60 högskolepoäng, eller två terminer, ska studenten kunna ta ut sin examen.

Att ta en lärarexamen blir viktigt, eftersom regeringen bland annat med sin utredning om lärarauktorisation aviserat att i framtiden är en lärarexamen förutsättningen för att få sätta betyg och få tillsvidareanställning som lärare.

De lärosäten som ingår i VAL-projektet är Göteborgs universitet, Högskolan Dalarna, Högskolan i Jönköping, Karlstads universitet, Linköpings universitet, Lärarhögskolan i Stockholm, Malmö högskola samt Umeå universitet som samordnare.

AV:

Sidansvarig: webbansvarig UF och EUL|Sidan uppdaterades: 2006-08-31
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?