Bild - Lärarutbildning, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Bild

Bild på studenter som tittar på foton.

Är du intresserad av bilder och bildkommunikation, av undersökande arbetssätt i olika material, av hur fantasi och kreativitet uppstår och kan användas?

Utbildningen i skolämnet bild vänder sig till dig som vill bli bildlärare i grund- och gymnasieskolan. I ämnesstudierna integreras ämnesteori, ämnesdidaktik och konstbaserat lärande med verksamhetsförlagd undervisning, där samtalet om den kommande yrkesrollen är en central del. Som blivande bildlärarstudent kommer du att lära dig att tänka om samt vara med och driva flera viktiga samhällsfrågor.

I utbildningen kommer du att möta flera olika perspektiv och förhållningsätt inom det som kallas kunskapsfältet visuell kultur, dit bildämnet hör. Utbildningen tar också upp frågeställningar om hur vi i dagens samhälle kommunicerar och integrerar genom bilder på olika sätt. I våra olika kurser introduceras du till, fördjupar och utvecklar kunskaper om och i bildframställning, konstnärliga processer och metoder, pedagogik och didaktiska förhållningsätt och forskning innan du tar din examen som bildlärare. Du kommer att arbeta digitalt och analogt med olika slags bildframställningar.

Inom Ämneslärarprogrammet kan du läsa till bildlärare med inriktning mot grundskolan eller mot gymnasieskolan.

 

Studieinformation

Ämnesinfo
Catharina Valenta
E-post: catharina.valenta@hdk.gu.se
tel: 031 – 786 5025

Studievägledare
Lena Collin
lena.collin@hdk.gu.se

Sidansvarig: Anders Larsson|Sidan uppdaterades: 2020-04-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?