Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Dans

Manlig student som dansar

Höstterminen 2016 startar Ämneslärarprogrammet i ämnet dans ihop med ytterligare ett ämne. 
Som danspedagog och ämneslärare i dans har du ett spännande yrkesliv att se fram emot. Du kan arbeta med dans i gymnasieskolan, grundskolan, som lärare i kulturskolor och i andra sammanhang utanför skolans värld. I en alltmer globaliserad värld väljer vi att kombinera ämnet dans med olika språk som andraämne för att kunna erbjuda en så attraktiv och användbar karriärväg som möjligt. Utbildningen leder fram till ämneslärarexamen i dans och ett annat ämne med den behörighet som förutsätts för att kunna ansöka om lärarlegitimation i respektive ämne.

Inriktningen vid Göteborgs universitet har ett brett dansfokus men tar avstamp i Jazz-, Street- och Modern/Nutida dansgenrerna. Du studerar i en stimulerande konstnärlig och vetenskaplig miljö i huset Artisten och på några av Göteborgs universitets olika institutioner med goda förutsättningar att kunna utveckla dina egna färdigheter samt dina lärarkunskaper.

Danslärarutbildning är förlagd till Högskolan för scen och musik vid Göteborgs universitet (HSM). HSM har en omfattande forskarutbildning - en stimulerande konstnärlig och kreativ miljö samt en spännande mötesplats för lärande, skapande och för nätverkande.

I samband med ansökan måste du även göra ett antagningsprov.

Antagningsprov dans

I samband med din ansökan på antagning.se gör du ett antagningsprov i dansteater. Antagningsprov görs för att pröva särskild behörighet.

Observera att du ansöker i två steg:

  1. Ansökan: på antagning.se senast 18/4.
  2. Antagningsprov: görs vecka 20.

 

Antagning sker genom färdighetsprov där särskild vikt läggs vid god dansunderbyggnad med väl utvecklat tekniskt kunnande, expressiv gestaltning, rytmsinne och musikalitet.

Antagningsproven äger rum i Göteborg i vecka 20. Kallelse skickas till alla sökande per e-post.

Så gör du antagningsprovet

Studievägledning

Vill du veta mer om ämnet, kontakta

Karin Weigert Jörgensen

karin.weigert@hsm.gu.se

Sidansvarig: Gunilla Johnander Parlenvi|Sidan uppdaterades: 2017-11-22
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?