Geografi - Lärarutbildning, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Geografi

Studenter framför datorer i en datasal.

Geografi är ämnet som behandlar hur människan använder jordens resurser och vad konsekvenserna blir. En ökad medvetenhet om resurshushållning och miljöfrågor, både lokalt och globalt, gör att behovet av geografiska kunskaper ökar.

Du får insikt i de globala geosystemen, förstår sambandet mellan den geografiska miljön och människans utformning av samhället. Dessutom kommer du att öka din medvetenhet om globala problem och du får en översikt över naturförhållanden, befolkning, samhällsorganisation och resurser, både i ett globalt och regionalt perspektiv.

Geografi ger dig både ett naturvetenskapligt och ett samhällsvetenskapligt perspektiv som integreras genom att olika handlingsalternativ för hållbar utveckling diskuteras. Jordens olika naturmiljöer och människans verksamhet och resursutnyttjande står i centrum. Du kommer att lära dig analysera, förklara och förstå variationen av såväl naturliga miljöer som de miljöer människorna förändrat, samtidigt som du får en ökad insikt i många av dagens samhällsproblem. Kartografi, fjärranalys och geografiska informationssystem (GIS) är viktiga verktyg för dagens geografer.

Att tänka på

Om du vill åka utomlands under din studietid så rekommenderar vi att du väljer kandidatprogrammet i geografi och efteråt läser kompletterande pedagogisk utbildning (KPU).
Om du vill ha en kandidatexamen i geografi så rekommenderar vi att du läser kandidatprogrammet i geografi och efteråt läser kompletterande pedagogisk utbildning (KPU).
 

Läs mer om ämnet geografi

 

Studievägledning

Vill du veta mer om ämnet kontakta Emily Whitehurst Zack
Tel: 031-786 2838
E-post: svl@gvc.gu.se


 

Sidansvarig: Anders Larsson|Sidan uppdaterades: 2019-04-09
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?