Idrott och hälsa - Lärarutbildning, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Idrott och hälsa

Idrottande klass

Ämnet Idrott och hälsa innebär att du studerar livsstil, hälsa, fysisk aktivitet, fysisk bildning och idrottspraktiker. Du kommer att läsa pedagogik, sociologi och psykologi i relation till livsstil, hälsa, fysisk aktivitet, fysisk bildning och idrottspraktiker. Du blir också insatt i träningslära och om hur kroppen fungerar, anatomiskt och fysiologiskt. Under en betydande del av din utbildning kommer du att praktisera didaktik och metodik för ämnet Idrott och hälsa d.v.s. hur man lär ut ämnet.

En hälsosam livsstil utgör grunden för en harmonisk tillvaro med kropp och själ, med livsglädje och effektivitet. Ditt professionella yrkesutövande som blivande lärare i idrott och hälsa står i fokus, likaväl ditt uppdrag relaterad till elevers rätt till allt det positiva som har att göra med livsstil, hälsa, fysisk aktivitet, fysisk bildning och idrottspraktiker.

Studievägledning

Vill du veta mer om ämnet kontakta:

Anne-Lee Lööf

Tel. 031-786 4232

stvl.iki@ped.gu.se

 

Sidansvarig: Anders Larsson|Sidan uppdaterades: 2018-08-22
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?