Latin - Lärarutbildning, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Latin

Latinsk text på stentavla.

Inom ämnesstudierna i latin får du en bred inblick i vårt västerländska kulturarv. Genom ett par årtusenden har latinet har fungerat som bärare av detta arv. De texter som studeras erbjuder dig därför ovanligt rika möjligheter till jämförelser av människors villkor genom tiderna, men också till reflektioner kring erfarenheter som du tycks dela med människor som levt i andra tider och på andra platser i Europa.

Inom studierna ligger fokus framförallt på antika texter eftersom dessa i hög grad påverkat senare litteratur. För att kunna relatera innehållet i texterna till deras kulturhistoriska bakgrund studerar du också den antika kulturen. Olika delkurser innehåller praktiska didaktiska inslag, såsom teorier kring språkinlärning och språkundervisning samt styrdokument för skolundervisningen i ämnet.

Studierna i latin ger dig härutöver gedigna kunskaper i både allmän och latinsk grammatik, vilken studeras ur ett kontrastivt perspektiv. Du skaffar dig härigenom goda teoretiska kunskaper både om latin och om moderna västerländska språks struktur och funktioner. Digitala verktyg och IT används i utbildningen.

Läs om studier utomlands i språk inom ämneslärarprogrammet

Utbildningen genomförs av ämnet latin vid Institutionen för språk och litteraturer.

Studievägledning

Vill du veta mer om ämnet kontakta Eva-Lena Axelsson
Tel: 031-786 1795
E-post: studievagledning.latin@sprak.gu.se
 

Sidansvarig: Anders Larsson|Sidan uppdaterades: 2019-03-21
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?