Matematik - Lärarutbildning, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Matematik

Student som skriver matematiska formler.

Matematiken är kanske det mest effektiva hjälpmedel människan har för att förstå sin omvärld, ett språk för att beskriva verkligheten, en verktygslåda för problemlösning och en räknemaskin för att modellera och konstruera. Högaktuella exempel på avancerade tillämpningar är internetsurfning och mobiltelefoni. Matematik är också ett bildningsämne och en del av vårt kulturarv, nära besläktad med filosofi, konst och musik samt ett av skolans viktigaste ämnen.

En matematiklärare har alltså en mycket viktig uppgift som del i detta. Utbildningen innehåller såväl matematik som matematikdidaktik med betoning på områden särskilt relevanta för dig som ska undervisa i årskurs 7-9 respektive gymnasieskolan och ges i samarbete mellan institutionerna för matematiska vetenskaper och institutionen för didaktik och pedagogisk profession.

Kontaktperson

Vill du veta mer om ämnet kontakta Sonja Göc
Tel: 031-772 3505
E-post: svl.math@gu.se
 

Sidansvarig: Anders Larsson|Sidan uppdaterades: 2018-08-13
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?