Samhällskunskap - Lärarutbildning, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Samhällskunskap

Student som antecknar under en lektion.

Ämnet Samhällskunskap innebär att du studerar politiska, ekonomiska och sociala förhållanden i ett lokalt, nationellt och internationellt perspektiv. Sex områden integreras inom samhällskunskap – statsvetenskap, sociologi, ekonomi, internationella relationer, medier och kulturgeografi. Genom bredden, med kurser kring samhällsrelevanta idéer, opinionsbildning, identitet/kultur, politiska system (inklusive EU), internationella förhållanden, konfliktlösning/mänskliga rättigheter, är samhällskunskap skolanpassat.

Du tränas i förmågan att förstå omvärlden och utifrån detta skapa miljöer och verktyg för lärande. Ämnesundervisningen lägger stor vikt vid att integrera olika perspektiv samt att utveckla färdigheter i samhällsvetenskaplig metod. Dessutom tränas Du i att använda samhällsdidaktik med målet att utveckla förståelsen för undervisningens och inlärningens praktik i samhällsvetenskapliga ämnen.

 

Studievägledning

Vill du veta mer om ämnet kontakta Eva Nilsson
E-post:
studentcounselling@pol.gu.se
Tel:031-786 11 89

Sidansvarig: Anders Larsson|Sidan uppdaterades: 2019-04-24
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?