Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Samhällskunskap

Ämnet Samhällskunskap innebär att Du studerar politiska, ekonomiska och sociala förhållanden i ett lokalt, nationellt och internationellt perspektiv. Sex områden integreras inom samhällskunskap – statsvetenskap, sociologi, ekonomi, internationella relationer, medier och kulturgeografi. Genom bredden, med kurser kring samhällsrelevanta idéer, opinionsbildning, identitet/kultur, politiska system (inklusive EU), internationella förhållanden, konfliktlösning/mänskliga rättigheter, är samhällskunskap skolanpassat.

Du tränas i förmågan att förstå omvärlden och utifrån detta skapa miljöer och verktyg för lärande. Ämnesundervisningen lägger stor vikt vid att integrera olika perspektiv samt att utveckla färdigheter i samhällsvetenskaplig metod. Dessutom tränas Du i att använda samhällsdidaktik med målet att utveckla förståelsen för undervisningens och inlärningens praktik i samhällsvetenskapliga ämnen.
 

Studievägledning

Vill du veta mer om ämnet kontakta
Chrissie Evling
E-post:
studentcounselling@pol.gu.se
Tel:031-786 11 89

Sidansvarig: Gunilla Johnander Parlenvi|Sidan uppdaterades: 2012-02-27
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?