Slöjd - Lärarutbildning, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Slöjd

Studenter som arbetar med garn.

Är du intresserad av vad man kan lära sig i, om, med och genom slöjd, så kan utbildningen till slöjdlärare vara något för dig.

Som slöjdlärare i grundskolan ska du ge eleverna förutsättningar att utveckla idéer, överväga olika lösningar, framställa föremål och värdera resultat. Din undervisning ska bidra till att väcka elevernas nyfikenhet att utforska och experimentera med olika material och att ta sig an utmaningar på ett kreativt sätt.

Oberoende av din egen erfarenhet av olika material och hantverkstekniker, så kommer du under utbildningen att arbeta med såväl traditionella slöjdmaterial som metall, textil och trä, som med andra nyproducerade och återanvända material. Det vi erbjuder är en spännande och modern utbildning, där ämnesdidaktik varvas med såväl teoretiska som hantverksmässiga delar.

Av drygt 7000 slöjdläraranställningar innehas ca en tredjedel av personer som inte uppfyller kraven för lärarlegitimation. Detta i kombination med framtida pensionsavgångar gör framtidsutsikterna mycket goda för utbildade slöjdlärare.

 

Studievägledning

Ämnesinfo
Titti Campopiano
titti.campopiano@hdk.gu.se
031-786 4237

Studievägledare
Lena Collin
lena.collin@hdk.gu.se

Slöjdlärarportalen - om slöjdundervisningen i skolan

Sidansvarig: Anders Larsson|Sidan uppdaterades: 2020-04-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?