Svenska som andraspråk - Lärarutbildning, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Svenska som andraspråk

Studenter som diskuterar under lektion.

I många klassrum finns idag elever med flerspråkig bakgrund. Alla lärare, oavsett ämnesinriktning, kommer med säkerhet att möta denna elevgrupp. Den som ska undervisa flerspråkiga elever med andra modersmål än svenska behöver kunskaper av många olika slag.

I utbildningen i svenska som andraspråk får du därför möta ett varierat kunskapsinnehåll som är både tvärvetenskapligt och verksamhetsorienterat och dessutom mycket angeläget för det mångkulturella samhällets fortsatta utveckling. Du är en viktig resurs i arbetslaget inte bara som lärare i svenska som andraspråk utan också genom att du kan bidra till ökad förståelse för elevernas speciella språk- och kunskapsutveckling och därmed påverka elevernas hela skolsituation. För att kunna främja flerspråkiga elevers språkutveckling bör du själv ha goda färdigheter i att uttrycka dig i såväl tal som skrift.

Studievägledning

Institutionen för svenska språket
Tel: 786 4469
E-post: lararutb.studievagl@svenska.gu.se

 

 

 

 

 

Sidansvarig: Anders Larsson|Sidan uppdaterades: 2018-12-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?