Teater - Lärarutbildning, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Teater

Studenter på scen.

Göteborgs universitet kan som enda lärosäte i Sverige erbjuda ämneslärarutbildning i ämnet teater.

Teater ges som ettämneskombination, teater/teater eller som andraämne i kombination med ett annat ämne. Utbildningen riktar sig främst mot arbete i gymnasieskolan och de teaterkurser som finns inom det estetiska programmet, programfördjupningar inom övriga program och i kurser inom individuellt val. Utbildningen har som syfte att ge en bred och gedigen kunskap om läraryrket med utgångspunkt i ämnet teater och är naturligtvis användbar i flera undervisningsmiljöer. Studierna inom ämnet ger dig kunskap om teaterns olika uttrycksformer, utvecklar dina ledaregenskaper och behandlar den ämnesdidaktiska kompetens du behöver i din framtida yrkesroll. Stort fokus i delkurserna ligger på att utveckla dina egna gestaltande färdigheter i syfte att kunna inspirera dina kommande elever.
 

Du studerar i en stimulerande konstnärlig och vetenskaplig miljö vid Högskolan för scen och musik i huset Artisten och på några av universitetets andra institutioner för att utveckla dina egna färdigheter samt dina lärarkunskaper. Vid Högskolan för scen och musik utbildar vi skådespelare, musiker, lärare i musik och teater, musikalartister, operasångare och har en omfattande forskarutbildning. En konstnärlig och kreativ miljö samt mötesplats för lärande, skapande och för nätverkande. Under din utbildning har du tillgång till huset Artisten för att på olika sätt kunna uppehålla och utveckla dina konstnärliga färdigheter.

Läs mer om att vara lärare i ämnet teater på Högskolan för scen och musik

Antagningsprov

I samband med din ansökan på antagning.se gör du ett antagningsprov i teater. Antagningsprov görs för att pröva särskild behörighet.

OBS! Nya antagningsprov

På grund av rådande förutsättningar kommer antagningsproven ske digitalt VT-20. Vi använder oss av SLIDE ROOM för digitala prov. Länken för att lägga in de filmade proven öppnas den 15 april och stängs torsdag 7/5. Mer information finns på institutionens sida.

Så gör du antagningsprov

Studievägledning

Vill du veta mer om ämnet, kontakta:
Pernilla Ahlstrand
pernilla.ahlstrand@hsm.gu.se

Sidansvarig: Anders Larsson|Sidan uppdaterades: 2018-08-22
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?