Teknik - Lärarutbildning, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Teknik

Studenter som läser teknik.

Det råder idag en stor brist på behöriga tekniklärare, detta gäller både för årskurs 7-9, där teknik är ett obligatoriskt ämne, och för gymnasiet. I vår utbildning får du lära dig om vad teknik som skolämne innebär, om teknikhistoria, elektronik, informationsteknik, materiallära, hållfasthetslära, tillverkningsprocesser, genusperspektiv, tekniska system, reglerteknik, skiss- rit- och CAD-teknik. För dig som blivande gymnasielärare får du även lära dig om kvalitetsarbete, entreprenörskap, mätning samt energi. Under utbildningen kommer du som blivande tekniklärare att utveckla både teoretiska kunskaper och praktiska färdigheter.

Våra undervisningsformer är väldigt varierade utifrån ett aktivt lärande. Du kommer bland annat att utföra laborationer, fältstudier, workshops, seminarier och studiebesök. Såväl digital pedagogik som hållbar utveckling influerar hela utbildningen vilken ges i god samverkan med bland annat skolor, näringsliv och forskningsinstitut. Välkommen!

Kontaktperson

Vill du veta mer om ämnet kontakta

Institutionen för fysik

Johanna Giske
Tel: 031-786 9143
E-post: johanna.giske@gu.se

Sidansvarig: Anders Larsson|Sidan uppdaterades: 2018-08-22
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?