Kommer du in? - Lärarutbildning, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kommer du in?

Det är tre saker som avgör om du bli antagen:

1. Att du uppfyller behörighetskraven

- läs mer om behörighetskraven.

Söker du en kombination med något av ämnena dans, musik eller teater ska du göra ett färdighetsprov i samband med ansökan. Läs mer under respektive ämne.

2. Urvalet

På de flesta ämnen så fördelas 66% av platserna i de olika grupperna inom betygskvoten och 34% av platserna går till dem som har ett giltigt resultat från högskoleprovet (skrivet de 5 senaste åren). Om du vill öka dina möjligheter att komma in så rekommenderar vi att du gör högskoleprovet. Då hamnar du automatiskt i två kvotgrupper i ansökningsprocessen.

Söker du en kombination med något av ämnena dans, musik eller teater ska du göra ett färdighetsprov i samband med ansökan. Färdighetsproven är urvalsgrundande, vilket innebär att de behöriga sökande rangordnas efter prestationen på färdighetsprovet. Läs mer under respektive ämneslänk ovan.

3. Söktryck

Hur många som söker och vad de har för betyg och poäng i förhållande till antal platser avgör vad lägsta antagningspoängen blir. Meritpoängen kan variera från år till år beroende antal sökande och antal platser i de olika ämnena.

En rekommendation är att söka flera olika ämnen som du är intresserad av för att öka dina chanser att komma in. Fundera också över vilket ämne du vill ha som första- resp ektive andraämne. Fundera även på om du inte ska söka ämnen inom både inriktningen mot årskurs 7-9 och mot gymnasieskolan.

Sidansvarig: Anders Larsson|Sidan uppdaterades: 2020-02-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?