Bli grundlärare! - Lärarutbildning, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Bli grundlärare!

Vill du vara med och utveckla framtidens nyckelpersoner och vardagshjältar? Genom att fånga upp barns nyfikenhet och glädje att lära är du med och utvecklar deras kunskaper och förmågor. Som lärare behöver du också ha en vilja att ständigt själv lära dig nya saker. Lär dig lära!

Grundlärarprogrammet

Vill du jobba med de lite större barnen kan du utbilda dig till grundlärare. Det finns då flera inriktningar och åldersspann att välja mellan. Du läser 3 år (180 hp) eller 4 år (240 hp), beroende på inriktning, och du kan börja studera antingen höst eller vår.

Inriktning fritidshem

För dig som vill arbeta i fritidshem och/eller med ett praktiskt eller estetiskt ämne i årskurs 1-6. Inriktningen är 3 år lång (100%).

Inriktning fritidshem för yrkeserfarna (endast start HT)
Har du minst tre års yrkeserfarenhet kan du söka en särskild inriktning fritidshem för studenter med yrkeserfarenhet. Du får då tillgodoräkna dig din yrkeserfarenhet.

Inriktning förskoleklass och årskurs 1-3

För dig som vill arbeta som klasslärare i förskoleklass och/eller i årskurs 1-3 med ämnena svenska, matte, naturorienterande ämnen (NO), samhällsorienterande ämnen (SO) och engelska. Inriktningen är 4 år lång (100%).

Inriktning årskurs 4-6

För dig som vill arbeta som klasslärare i årskurs 3-6 med ämnena svenska, matte och engelska. Du väljer ytterligare ett ämne/ämnesområde, där du blir behörig i åk 3-6 (i NO eller SO) eller i åk 1-6 (i bild, idrott och hälsa eller musik). Inriktningen är 4 år lång (100%).

Ämneslärare

Du kan även läsa Ämneslärarprogrammet och bli behörig i årskurs 1-6 beroende på ämne och inriktning.

Mer information om Grundlärarprogrammet

Glöm inte att ansöka senast den 15 oktober om du vill börja dina studier våren 2019.

Lärarprogram för dig som vill arbeta med äldre barn och ungdomar

Du som känner att du vill fördjupa dig inom ett specifikt ämne och jobba med ungdomar på högstadiet eller gymnasiet kan söka till Ämneslärarprogrammet. Den som tidigare har studerat ett eller flera skolämnen på universitet kan också bli ämneslärare via en kompletterande pedagogisk utbildning (KPU).

Har du ett annat yrke i botten är Yrkeslärarprogrammet en möjlighet att bli lärare på något av gymnasieskolans yrkesprogram.

 

Sidansvarig: Gunilla Johnander Parlenvi|Sidan uppdaterades: 2018-09-07
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?