Grundlärarprogrammet 180-240 hp - Lärarutbildning, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Grundlärarprogrammet

Bli grundlärare - på fritidshem, i Förskoleklass och åk 1-3 eller åk 4-6.

Vill du bli lärare? Vill du vara med och utveckla framtidens nyckelpersoner och vardagshjältar? Då kan du läsa Grundlärarprogrammet som passar dig som vill arbeta på fritidshem, i förskoleklass eller i grundskolans årskurs 1–6.

Genom att fånga upp barns nyfikenhet och glädje att lära är du med och utvecklar deras kunskaper och förmågor. Du är med och formar framtidens hjärnforskare, ekonomer, webbdesigners… Oavsett vilka yrken barnen väljer i framtiden har du som lärare en viktig roll.

Inriktningar i programmet

Du kan välja mellan tre inriktningar på programmet beroende på var du vill arbeta och med vilka ämnen. Inriktningarna är olika långa, 180 högskolepoäng (hp) motsvarar 3 års studier och 240 hp motsvarar 4 års studier.

Inriktning fritidshem, 180 hp

  • Inriktning fritidshem - för dig som vill arbeta i fritidshem och med ett praktiskt eller estetiskt ämne i årskurs 1-6. Du kan välja idrott, bild, hemkunskap eller musik som praktiskt estetiskt ämne.
  • Variant: Inriktning fritidshem för yrkeserfarna
    Har du minst tre års yrkeserfarenhet kan du söka inriktningen fritidshem för studenter med yrkeserfarenhet. Du får då tillgodoräkna dig din yrkeserfarenhet.

Inriktning förskoleklass och årskurs 1-3, 240 hp

Inriktning förskoleklass och årskurs 1-3 - för dig som vill arbeta som klasslärare i förskoleklass och i årskurs 1-3 med ämnena svenska, matte, naturorienterande ämnen (NO), samhällsorienterande ämnen (SO) och engelska.

Inriktning årskurs 4-6, 240 hp

Inriktning årskurs 4-6 - för dig som vill arbeta som klasslärare i årskurs 3-6 med ämnena svenska, matte och engelska. Du väljer ytterligare ett ämne/ämnesområde, där du blir behörig i åk 3-6 (i NO eller SO) eller i åk 1-6 (i bild, idrott och hälsa eller musik).

Du kan även läsa Ämneslärarprogrammet och bli behörig i årskurs 1-6 beroende på ämne och inriktning, men då blir du inte klasslärare, utan undervisar i enstaka ämnen.

Jag vill söka till programmet

Grundlärarprogrammet vid Göteborgs universitet startar både höst- och vårtermin. För studier till HT19 öppnar ansökan 15 mars.

Länkarna går till Göteborgs universitets ansökningssidor.

 

 

Grundlärare fritidshem

Bli grundlärare i fritidshem och med ett praktiskt eller estetiskt ämne i årskurs 1-6

Samhällets viktigaste jobb!

Programansvar

Programansvarig fakultet

Utbildningsvetenskapliga fakulteten

Medansvarig fakultet

Humanistiska fakulteten och Konstnärliga fakulteten

Programinstitution

Institutionen för didaktik och pedagogisk profession (IDPP)

Programledare: Marie Fredriksson, biträdande programledare Inger Brännberg

Student på Grundlärarprogrammet

Information för dig som läser programmet finns på Studentportalen och i GUL.

Sidansvarig: Gunilla Johnander Parlenvi|Sidan uppdaterades: 2019-02-05
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?