Karin - Lärarutbildning, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Karin Nordin

Läraren Karin Nordin med en elev i klassrummet.

Karin gick Grundlärarprogrammet inriktning årskurs 4–6 och jobbar nu på Vallhamra skola.

Varför lärarutbildning
– Jag jobbade flera år efter gymnasiet. När jag tänkte på vad jag ville göra resten av mitt yrkesverksamma liv kände jag att det var barn jag ville arbeta med.

man kan inte läsa sig till alla situationer Bäst med utbildningen
– VFU, dvs praktiken. Dock önskar jag nog i efterhand att det hade varit mer av den. Det är då man lärde sig mest om hur yrket såg ut och att man inte kan läsa sig till alla situationer man utsätts för. Samtidigt är ämneskurserna väldigt bra.

Roligaste stund på jobbet
- När man lyckas inspirera. När man har en genomgång och man tittar på eleverna och ser hur nervösa de är inför uppgiften och att det står still för dem. Då ger man dem några egna exempel och bjuder in dem att hitta på egna, för att sedan se hur pappret fylls jättefort när man släpper iväg dem.

jobbet är i stort sett kreativt hela tidenKreativt ögonblick på jobbet
– Oj, vad svårt att välja. Jag har ju valt jobbet på grund av att det i stort sett är kreativt hela tiden. Men jag gillar när eleverna ger mig idéer om hur jag kan göra undervisningen bättre/roligare.

Delakicken-ögonblick
– Just nu jobbar vi med att skriva tidningar i svenskan och de skulle få göra annonser själva vilket gjorde att de blev väldigt oroliga. Då kom vi tillsammans på idéer, som Karins resor till Jupiter och minutpannkakor. Efter 10-15 exempel såg man hur eleverna bara ville sätta igång och hur fort det gick för dem när ”polletten trillade ner”. Många kom fram och undrade om de fick göra flera annonser. Sånt är kul!

barnen är den bästa energikällan.Största utmaningen i jobbet just nu
– Sammanfattat kan man säga att det är tidsbristen som är den största utmaningen. Nu råkar man ju ha världens bästa yrke så när det känns stressigt eller jobbigt har man ju barnen som den bästa energikällan!

Sidansvarig: Gunilla Johnander Parlenvi|Sidan uppdaterades: 2019-12-04
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?