Lärarlegitimation och undervisningsbehörighet - Lärarutbildning, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Var får du undervisa?

Fritidshem

Du får behörighet att undervisa i fritidshem och i grundskolans årskurs 1–6 i det praktiska eller estetiska ämne som ingår i din examen.

Inriktning förskoleklass och åk 1-3

Du får behörighet att undervisa i förskoleklass samt i grundskolans årskurs 1–3 i de ämnen som ingår i din examen.

Inriktning årskurs 4-6

Du får behörighet att undervisa grundskolans årskurs 4–6 i de ämnen som ingår i din examen. Du får också behörighet att undervisa i grundskolans årskurs 3 i ämnena Svenska, Matematik och Engelska samt Samhällsorienterande ämnen och Naturorienterande ämnen om något av dessa ingår i din examen. Ingår Bild, Hem- och konsumentkunskap, Idrott och hälsa eller Musik i din examen så får du behörighet att undervisa i grundskolans årskurs 1–3 i detta ämne.

 

Undervisningsbehörighet alla program tabellKlicka på bilden för att förstora.

Behörighet och legitimation

För att du ska kunna få tillsvidareanställning som förskollärare/lärare behöver du en förskollärar-/lärarlegitimation. Förutom de skolformer och ämnen som finns med i tabellen blir man behörig att undervisa
inom vuxenutbildningen på motsvarande nivå och i motsvarande ämnen.

För närvarande är yrkeslärare och lärare i modersmål undantagna från kravet på legitimation men detta kan komma att förändras.

Du som läser eller har läst andra kurser utöver de som ingår i din lärarexamen kan ansöka om utökad behörighet. Läs mer om legitimation, behörighet och introduktionsår på www.skolverket.se.

Läs mer om legitimation>>
 


Sidansvarig: Gunilla Johnander Parlenvi|Sidan uppdaterades: 2018-08-13
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://lararutbildning.gu.se/utbildning/grundlararprogrammet/lararlegitimation-och-undervisningsbehorighet/
Utskriftsdatum: 2020-06-05