7 skäl att plugga - Lärarutbildning, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

7 skäl att plugga till lärare

Kvinnlig lärare i grundskolan med tre elever.

1. Du gör skillnad
Lärarjobbet är ett meningsfullt jobb. Det finns inget annat yrke där du betyder så mycket för så många.

2. Karriärmöjligheter
Det finns ett stort antal karriärvägar för utbildade förskollärare/lärare både inom och utanför förskolan/skolan. Läs mer om karriärvägar som skolutveckling, lärarutbildare och förstelärare.

3. Kreativt
Inom ramen för läroplanen är du fri att utforma dagarna som du vill tillsammans med barnen/eleverna. Ingen dag är den andra lik. Det är bara fantasin som sätter gränserna.

4. Jobba med intresset
Oavsett om du gillar fotboll, musik, matte, natur eller språk så kan du som förskollärare och lärare jobba med dina intressen. Göteborgs universitet har dessutom flest antal ämnen inom Ämneslärarprogrammet så det är bara att välja vad du vill söka till. (Ämneslärarprogrammet startar HT19 nästa gång)

5. Utvecklande
Samhällsutvecklingen står aldrig still och därför inte heller skolan. Nya forskningsrön, ny teknik, egna erfarenheter och garanterad fortbildning gör att du är i ständig utveckling.

6. Jobba där du bor
Skolor och förskolor finns överallt så du kan jobba var du vill – till och med utomlands. Du slipper låta jobbet styra var du ska bo.

7. Jobb finns
Det är stor lärarbrist, så jobb finns. Få utbildningar har lika goda prognoser. Läs mer och fördjupa dig i arbetsmarknadsprognoser.

 

PS. Du har roligt under själva utbildningen också. Du har ca 20 veckors praktik och du har möjlighet att söka stipendier för att göra vissa delar av utbildningen utomlands.

Sidansvarig: Gunilla Johnander Parlenvi|Sidan uppdaterades: 2019-07-05
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?