Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Välkommen till Göteborg!

Ihopklipp av många kända byggnader i Göteborg.

Här finns universitet mitt i stan, där allt händer. Sveriges ”Lilla London” erbjuder en attraktiv utbildning och ett bra studieliv. I staden arrangeras varje år stora evenemang som Way Out West, Kulturkalaset, Göteborgsvarvet, Göteborgs filmfestival, Bok- och biblioteksmässan och West pride.

Men även till vardags har Göteborg en mängd olika aktiviteter som kan förgylla ditt studentliv. Här finns bland annat Liseberg, Universeum, Slottsskogen och Botaniska trädgården. Göteborg bjuder också på konserter, museer, sportaktiviteter, många uteställen och vacker natur.

Göteborgarna själva tycker om närheten till allt. Med spårvagnen tar du dig snabbt ut till både skärgårdsliv, köpcentrum och friluftsområden. Eller så kan du ta med dig dina böcker och slå dig ner på något av alla mysiga caféer i Haga. Göteborg har något för alla och vi hoppas, precis som Göteborgssonen Håkan Hellström, att vi snart ses på en spårvagn någonstans!

Hitta bostad i Göteborg - hur gör man?

Sidansvarig: Gunilla Johnander Parlenvi|Sidan uppdaterades: 2017-10-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?