Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Rektorsprogrammet

Rektorsprogrammet vid Göteborgs universitet startar åter hösten 2015 och genomförs i samarbete mellan institutioner vid Utbildningsvetenskapliga och Samhällsvetenskapliga fakulteterna samt vid Handelshögskolan och Lärarutbildningsnämnden.

Rektorer och förskolechefer innehar betydelsefulla positioner i samhället eftersom de förväntas förverkliga de politiska intentioner som gäller skola och förskola. De ska utöva pedagogiskt ledarskap, vara väl insatta i lagar och förordningar, vara förtrogna med rättigheter och skyldigheter samt bidra till att såväl organisation som varje enskild medarbetare och barn/elev utvecklas.

Rektorsprogrammet omfattar 30 hp fördelat på tre år med lika delar skoljuridik och myndighetsutövning, mål- och resultatstyrning samt skolledarskap. Från och med 15 mars 2010 är rektorsprogrammet obligatoriskt för nyanställda rektorer i läroplansstyrda verksamheter och för de som inte gått en äldre statlig rektorsutbildning eller motsvarande. Rektorsprogrammet är också öppet för förskolechefer och i mån av plats, även för biträdande rektorer.

Sidansvarig: Gunilla Johnander Parlenvi|Sidan uppdaterades: 2015-12-01
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?