Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

ULV-projektet vid Göteborgs universitet

För dig som vill ansöka till ULV

Har du utländsk lärarutbildning och vill arbeta som lärare i Sverige? Det finns möjlighet för dig att få en kompletterande utbildning som gör dig behörig att undervisa i Sverige och som gör det möjligt att ansöka om lärarlegitimation hos Skolverket.

För att antas till ULV krävs minst en 2-årig utländsk lärarexamen på eftergymnasial nivå. Det krävs dessutom att du har godkänt betyg från kursen Svenska kurs B/Svenska som andraspråk kurs B daterat senast 30 juni 2013. Efter detta datum krävs godkänt betyg på kursen Svenska 3 alt. Svenska som andraspråk 3.

Den kompletterande utbildningen varierar i längd beroende på din tidigare utbildning och yrkeserfarenhet. Utbildningen får som mest omfatta 120 högskolepoäng (vilket motsvarar fyra terminers studier på heltid).

Vid Göteborgs universitet genomförs studierna inom det allmänna utbildningsområdet på halvfart (50%) med regelbundna träffar. Kommunikation mellan träffarna sker via nätet. Studier inom inriktningar (ämnen) genomförs vanligtvis på helfart på campus.

Ansökan

På ULV-projektets nationella hemsida ansöker du, hittar information om målgrupper, behörighetskrav, medverkande lärosäten samt frågor och svar.

ULV-projektets nationella hemsida

För dig som är antagen till ULV vid Göteborgs universitet

Här kan du hitta information om dina kurser, schema m.m. Skriv kurskoden i rutan under texten Fritextsök.

Om du inte hittar den information som du söker ska du kontakta ansvarig institution.

Kurserna inom AUO (Allmänt utbildningsområde) ges på distans och med 50% studietakt. Behöver du kompletterande ämnesstudier bedrivs dessa oftast på heltid.

ULV - kontakt

Administration

Antagning/studievägledning

Besöksadress: Skolgatan 2
Postadress: Box 135, 405 30 Göteborg

Telefon och e-post

031-786 6916

Måndag kl. 13:00-15:00 och torsdag kl. 10.00 – 11.30
E-post: ulv@gu.se

Drop-in

Torsdag kl. 12.00 – 16.00

Inställd drop-in och telefontid den 14/12 på grund av tjänsteresa.

Ingen telefontid och drop-in mellan 22/12 och 3/1 på grund av semester.

Innehållsfrågor

AUO-kurser: may.fredriksson@ped.gu.se

Sidansvarig: ulv@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-09-14
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?