Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Utländska lärares vidareutbildning (ULV) vid Göteborgs universitet

För dig som vill ansöka till ULV

Har du utländsk lärarutbildning och vill arbeta som lärare i Sverige? Då kan du genom ULV komplettera din utbildning för att nå svensk lärarbehörighet.

För att antas till ULV krävs minst en 2-årig utländsk lärarexamen på eftergymnasial nivå. Det krävs dessutom att du har godkänt betyg från kursen Svenska som andraspråk 3 eller motsvarande.

Den kompletterande utbildningen varierar i längd beroende på din tidigare utbildning och yrkeserfarenhet. Utbildningen får som mest omfatta 120 högskolepoäng.

Vid Göteborgs universitet genomförs studierna inom de lärarförberedande kurserna på halvfart (50%) med regelbundna campusträffar. Kommunikation mellan träffarna sker via nätet. Ämnesstudier genomförs vanligtvis på helfart på campus.

Ansökan

På ULV:s nationella hemsida hittar du mer information om utbildningen samt länk till den digitala webbanmälan. Ansökan inför HT18 är öppen mellan 15 mars och 16 april.

ULV:s nationella hemsida

Vad omfattar utbildningen?

Om du blir antagen till ULV upprättas en individuell studieplan som innehåller de kurser som krävs för att nå aktuell examen. Studierna kan omfatta lärarförberedande kurser och/eller ämnesstudier.

Utbildningen kan maximalt omfatta fyra terminer på helfart alt. åtta terminer på halvfart.

Studentportalen

Du som är antagen till ULV får aktuell information på Studentportalen.

ULV - kontakt

Administration

Antagning/studievägledning

Besöksadress: Skolgatan 2
Postadress: Box 135, 405 30 Göteborg

Telefon och e-post

031-786 6916

Måndag kl. 13:00-15:00 och torsdag kl. 10.00 – 11.30
E-post: ulv@gu.se

Drop-in besökstid

Torsdag kl. 12.00 – 16.00Sidansvarig: ulv@gu.se|Sidan uppdaterades: 2018-03-21
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?